ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ (2018-2020)
 
Mediterraneo:  crocevia  di  sapori  e  di  saperi - Η Μεσόγειος σταυροδρόμι γεύσεων και παραδόσεων

Από το τρέχον σχολικό έτος, και για δύο χρόνια (2018-2020), το ΠΣΠΑ  συμμετέχει ως εταίρος σε «σύμπραξη ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2018 με κωδικό αριθμό 2018-1-IT02-KA229-048179_2  και  τίτλο  Il  Mediterraneo:  crocevia  di  sapori  e  di  saperi - Η Μεσόγειος σταυροδρόμι γεύσεων και παραδόσεων.

Συντονιστής της σύμπραξης είναι το Liceo Ginnasio Statale Aristosseno, στον Τάραντα της Απουλίας (Ιταλία) και εταίροι, εκτός του Π.Σ.Π.Α., το Instituto Enseñanza Secundaria La Rosaleda (Μάλαγα, Ισπανία) και το SAMSUN GARIP-ZEYCAN YILDIRIM FEN LISESI (Σαμψούντα, Τουρκία). Νόμιμη εκπρόσωπος για το Π.Σ.Π.Α. είναι η Δ/ντρια Ελένη Δανίλη, χημικός και συντονίστρια-υπεύθυνη για την εκτέλεση του σχεδίου η φιλόλογος Κατερίνα Κυριακού. Την παιδαγωγική ομάδα αποτελούν, εκτός της διευθύντριας του σχολείου και της συντονίστριας, οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής Μαρίνα Γούβαλη και Αγγελική Παπασπύρου, η βιολόγος Ελένη Ιωαννίδου και ο ιστορικός Νικόλαος Ανδριώτης. Κατά τη διάρκεια της διετίας θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συναντήσεις εργασίας με πρωτοβουλία των εταιρικών σχολείων, στις οποίες θα συμμετάσχουν συνολικά δεκαοκτώ (18) μαθητές Λυκείου από κάθε χώρα.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 28 Οκτωβρίου 2018 στον Τάραντα. Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν η Διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Δανίλη, η καθηγήτρια Κατερίνα Κυριακού και οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Βάιος Αρβανιτάκος, Αλεξάνδρα Γαβαλιά, Γεωργία Καρανικόλα, Μυρτώ Μανάρα, Αθανάσιος Μελιγός και Βασίλειος Μελιγός.


Πρόγραμμα Comenius (2013 – 2015)

Τhe Memory Room of our IdentityOur Museums

 

 Η  Ιστοσελίδα του  

  comeniusSite

 

 

Comenius IKY