Ευρετήριο Άρθρου

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19

19-5-2019

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Α’ λυκείου του σχολείου μας Εμμανουέλα Σταμέλου η οποία με τη ομαδα Ρομποτικής Robotbirds, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FLLopenLEBANON από 14 – 16 Ιουνίου 2019, που έγινε στην αρχαία πόλη του Λιβάνου JBAIL (BIBLOS), μαζί με άλλες 71 ομάδες από όλο το κόσμο και πέτυχε σημαντική διεθνή διάκριση παίρνοντας το Βραβείο RISING STAR AWARD.

Από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων

12-6-2019

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες του Σχολείου μας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης 2019" που διεξήχθη στις 13 Απριλίου 2019. 

Από την Α' Λυκείου ευφημο μνεία έλαβαν οι μαθητές Στέφανος Μπρκοβιτς και Βασίλειος Πρόνιος.

Από την Α' Γυμνασίου: 1ο Βραβείο Αριστείας έλαβε η Ζήση Ειρήνη, 2ο Βραβείο Αριστείας η Κορωναίου Γεωργία και 3ο Βραβείο Αριστείας η Κουτσοπούλου Μιχαέλα.


Από τη Β' Γυμνασίου 2ο Βραβείο Αριστείας έλαβε ο Λιγουδιστιανός Στέφανος .


Από τη Γ' Γυμνασίου: 2ο Βραβείο Αριστείας έλαβε ο Κυριακόπουλος Κωνσταντίνος και 3ο Βραβείο Αριστείας η Κούτρα Παναγιώτα .

 Από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο διδασκόντων

13-5-2019

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Συγχαρητήρια στους μαθητές/μαθήτριες της Γ τάξης Γυμνασίου  Αλθέα Γκόγκα, Θοδωρή Βασιλείου, Γιώργο Δουβίκα,

Παναγιώτα Κούτρα και Κώστα Κυριακόπουλο οι οποίοι σε σύνολο 46 ομάδων κατέλαβαν την 7η θέση στους 4ους

Μαθηματικούς Αγώνες. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις 10 Μαΐου 2019 στα Τοσίτσεια - Αρσάκεια Σχολεία

Εκάλης.

 Από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο διδασκόντων

6-5-2019

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Συγχαρητήρια στο μαθητή της Β’ Γυμνασίου του σχολείου μας Στέφανο Λιγουδιστιανό ο οποίος προκρίθηκε στη 2η φάση "ΙΠΠΑΡΧΟΣ" του 24ου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2019.

Ligoudistianos Astronomy LI

 Από τη Διεύθυνση

20-3-2019

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Α’ λυκείου του σχολείου μας Εμμανουέλα Σταμέλου η οποία διακρίθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FIRST LEGO LEAGUE, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη 16-17 Μαρτίου 2019. Η ομάδα Robot Birds, μέλος της οποίας είναι η μαθήτριά μας, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ετήσιο Παγκόσμιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας στο Λίβανο 13-17 Ιουνίου.

Τα Μέλη των Ελληνικών Ομάδων που εκπροσωπούν την Χώρα μας στους Ετήσιους Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας της FLL, που διοργανώνει η EduACT συναντήθηκαν στις 19-5-2019 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 Από τη Διεύθυνση

18-2-2019

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ 24ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Ο μαθητής της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας Στέφανος Λιγουδιστιανός κατέλαβε την 12η θέση στον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας για τα γυμνάσια: «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» και προκρίθηκε για την επόμενη φάση : «ΙΠΠΑΡΧΟΣ»

Συγχαρητήρια για την επιτυχία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια

 Από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων

1-2019

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια Ξηρουχάκη Βασιλική - Αλεξία της Β2 τάξης του σχολείου μας, για την επιτυχία της στους Πανελλήνιους Αγώνες του Κυπέλλου Shotokan karate, στους οποίους κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία Νεανίδων (Μαύρες). 

 Από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων

 

10-1-2019

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας Αλθέα Γκόγκα (Γ1), Κώστα Κυριακόπουλο (Γ1), Γιώργο Γλεντή (Δ1) και Εμμανουέλα Σταμέλου (Δ2) για την επιτυχία τους στον διαγωνισμό "Ο ΘΑΛΗΣ" που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. 

 Από τη Διεύθυνση

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18

16-4-2018

Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Τοξοβολίας

Επιτυχία μαθητή του σχολείου

Συγχαίρουμε τον μαθητή της Γ' Λυκείου Αρβανιτίδη-Λυκόκα Φίλιππο που κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΑΓΟΡΙΩΝ στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες λυκείων τοξοβολίας, που έγιναν στη Χαλκίδα στις 29/3/2018. Τα συνολικά αποτελέσμτα υπάρχουν εδώ: https://www.archery.org.gr/5o-panellinio-scholiko-protathlima-chalkida-28-martiou-2018/

Από τη Διεύθυνση

2-3-2018

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός ραδιοφωνικού μηνύματος

του Εuropean School Radio

"Κάντο νακουστεί 2018"

Βραβείο Ακροατών

 

Ας κρατήσουμε ζωντανό τον ενθουσιασμό των μαθητών μας που συγκροτούν την ραδιοφωνική ομάδα του Σχολείου μας! Συμμετέχουν με τρία σποτάκια (Δημοτικό, Γυμνάσιο) στο φετινό διαγωνισμό με θέμα την πολιτιστική μας κληρονομιά. Στην ιστοσελίδα  http://europeanschoolradio.eu/5fest/vote/  (κατηγορία: ραδιοφωνικό μήνυμα, θέσεις  39, 90 και 91) χαρίστε τους απλόχερα μια ❤️ ψηφίζοντας τις ραδιοφωνικές δημιουργίες τους.

Πραγματικά, το αξίζουν!!!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ράνια Τσαμτσούρη

 

15-1-2018


 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Π.Σ.Π.Α. συγχαίρει για την επιτυχία στο διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας τους μαθητές:

  1. Γλεντή Γιώργο (Γ1)
  2. Κώνστα Βαγγέλη (Γ1)
  3. Μπρκόβιτς Στέφανο (Γ2)
  4. Νασσάρ – Κυριακίδη Ιωσήφ (Γ2)
  5. Ελευθεριάδη Στέλιο (Δ1)

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και στη 2η φάση του διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» της Ε.Μ.Ε. που θα διεξαχθεί τα Σάββατο 20/1/2018.

Αθήνα, 15/01/2018

Από τη Διεύθυνση

 

9-1-2018

Επιτυχία μαθήτριας του σχολείου

Συγχαίρουμε την μαθήτρια της Β' Λυκείου Αριάδνη Σπανάκη που με το ήθος της, το πείσμα της και την αγωνιστική της προσπάθεια εξακολουθεί να μας κάνει περήφανους στις μεγαλύτερες αθλητικές οργανώσεις. Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες Ιστιοπλοΐας λοιπόν στο 420 και την κατηγορία U17 το πλήρωμα του ΙΟΠ με τη μαθήτριά μας Α. Σπανάκη και τη συναθλήτριά της Μ. Παπαδοπούλου στους αγώνες που ολοκληρώθηκαν στο Περθ της Αυστραλίας (http://www.eio.gr/2018-1o/).

Από τη Διεύθυνση

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17.

7-4-2017
 
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σχολείο μας συγχαίρει θερμά το μαθητή της Β΄ Λυκείου ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ-ΛΥΚΟΚΑ ΦΙΛΙΠΠΟ, ο οποίος συμμετείχε στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας και έλαβε την 4η θέση.

Η Διεύθυνση
και ο Σύλλογος Διδασκόντων
 

7-4-2017
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σχολείο μας συγχαίρει θερμά τη μαθήτρια της Α΄ Λυκείου ΘΕΟΔΟΣΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, η οποία συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας και έλαβε την 11η θέση ανάμεσα σε 1000 μαθητές.

Η Διεύθυνση
και ο Σύλλογος Διδασκόντων.
20-3-2017
 
Πανελλήνιος  Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας
 

Για μία ακόμη φορά οι μαθητές μας διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο  Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας ο οποίος διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Το θέμα ήταν «ΙΣΤΟΡΙΕΣ/ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ» «HISTOIRES/MEMOIRES». Η βράβευσή τους έγινε στις 20 Μαρτίου 2017 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, παρουσία της Διευθύντριας του σχολείου μας, κυρίας Ε. Δανίλη και της καθηγήτριας των γαλλικών κυρίας Ε, Κουτσουδάκη.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α Λυκείου του τμήματος γαλλικής γλώσσας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών Ε. Κουτσουδάκη, σκηνοθέτησαν και γύρισαν βίντεο με τίτλο « Les précieux de Kolonaki »

Με συνεργατική διάθεση και άπειρο χιούμορ, οι μαθητές μας αξιοποίησαν λεξιλόγιο και ιδέες από το έργο του Μολιέρου « Les Précieuses ridicules » και εμπνεύστηκαν εκφράσεις από τη «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά.

Επιστρατεύοντας τις υποκριτικές τους δυνατότητες, επέλεξαν ως χώρο υλοποίησης το καφέ «Φίλιον» και φορώντας τα ανάλογα ενδύματα και αξεσουάρ, ζωντάνεψαν με παραστατικό τρόπο τους ήρωες τους, δημιουργώντας ένα ξεκαρδιστικό βίντεο. Μπράβο στους μαθητές μας!


10-3-2017

Η ραδιοφωνική ομάδα του ΠΣΠΑ συμμετέχει στο διαγωνισμό
"Κάν' το ν' ακουστεί 2017" του European School Radio-Το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο.
 
EuropeanSchoolRadio2017
 
Ψηφίστε και στηρίξτε τη συμμετοχή των μαθητών μας στο διαγωνισμό του μαθητικού ραδιοφώνου 
EUROPEAN SCHOOL RADIO.
Στηρίξτε με την ψήφο σας τις ραδιοφωνικές δημιουργίες των μαθητών μας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.esrvote.tk
Θα τις ακούσετε στην κατηγορία Ραδιοφωνικά Μηνύματα στις θέσεις :
120.  "Μία φορά κι έναν καιρό δεν είχαμε διαδίκτυο..."   και
121.  "Τρία προσφυγόπουλα, τρεις κραυγές, ένα μήνυμα"
 
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός : Ράνια Τσαμτσούρη, ΠΕ16.
 
120 .  "Μια φορά κι έναν καιρό δεν είχαμε διαδίκτυο..." Κάποτε η επικοινωνία γινόταν κυρίως με την ανθρώπινη φωνή ενώ σήμερα πρωταγωνιστεί η ηλεκτρονική επικοινωνία. Τότε και τώρα, το ζητούμενο παραμένει η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό το ραδιοφωνικό μήνυμα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των παρακάτω μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών: Αλεξάνδρα Γαβαλιά, Κερκύρα Δημησιάνου, Νίκη Κορδαλή, Χριστίνα Κοτζακωνσταντίνου
121. "Τρία προσφυγόπουλα, τρεις κραυγές, ένα μήνυμα" Έχοντας ζήσει τη φρίκη του πολέμου, τρία προσφυγόπουλα ζητούν να τους δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Και πρώτα απ' όλα το δικαίωμά τους στην μόρφωση. Το ραδιόφωνο είναι το μέσο ώστε το μήνυμά τους να ταξιδέψει και ν΄ αγγίξει τις ψυχές όλων μας. Αυτό το ραδιοφωνικό μήνυμα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών: Βάιος Αρβανιτάκος, Δημήτρης Σαουάς, Γεωργία Καρανικόλα, Σωτηρία Καναβάκη, Κωνσταντίνα Χιώτη.
 

28-11-2016

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας 2016.

Το σχολείο μας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας στο έργο eTwinning "Boosting Language Skills ".
Αυτό σημαίνει πως η εργασία της διδάσκουσας, κας  Διονυσίας Τζακώστα, η εργασία των μαθητών και του σχολείου μας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

etw europeanqualitylabel 80868 el