ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ (2018-2020)
 
 
Mediterraneo:  crocevia  di  sapori  e  di  saperi - Η Μεσόγειος σταυροδρόμι γεύσεων και παραδόσεων

Από το τρέχον σχολικό έτος, και για δύο χρόνια (2018-2020), το ΠΣΠΑ  συμμετέχει ως εταίρος σε «σύμπραξη ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2018 με κωδικό αριθμό 2018-1-IT02-KA229-048179_2  και  τίτλο  Il  Mediterraneo:  crocevia  di  sapori  e  di  saperi - Η Μεσόγειος σταυροδρόμι γεύσεων και παραδόσεων.

Συντονιστής της σύμπραξης είναι το Liceo Ginnasio Statale Aristosseno, στον Τάραντα της Απουλίας (Ιταλία) και εταίροι, εκτός του Π.Σ.Π.Α., το Instituto Enseñanza Secundaria La Rosaleda (Μάλαγα, Ισπανία) και το SAMSUN GARIP-ZEYCAN YILDIRIM FEN LISESI (Σαμψούντα, Τουρκία). Νόμιμη εκπρόσωπος για το Π.Σ.Π.Α. είναι η Δ/ντρια Ελένη Δανίλη, χημικός και συντονίστρια-υπεύθυνη για την εκτέλεση του σχεδίου η φιλόλογος Κατερίνα Κυριακού. Την παιδαγωγική ομάδα αποτελούν, εκτός της διευθύντριας του σχολείου και της συντονίστριας, οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής Μαρίνα Γούβαλη και Αγγελική Παπασπύρου, η βιολόγος Ελένη Ιωαννίδου και ο ιστορικός Νικόλαος Ανδριώτης. Κατά τη διάρκεια της διετίας θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συναντήσεις εργασίας με πρωτοβουλία των εταιρικών σχολείων, στις οποίες θα συμμετάσχουν συνολικά δεκαοκτώ (18) μαθητές Λυκείου από κάθε χώρα.

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

22-28 Οκτωβρίου 2018

Η πρώτη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε από 22 έως 28 Οκτωβρίου 2018 στον Τάραντα. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν η Διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Δανίλη, η καθηγήτρια Κατερίνα Κυριακού και οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Βάιος Αρβανιτάκος, Αλεξάνδρα Γαβαλιά, Γεωργία Καρανικόλα, Μυρτώ Μανάρα, Αθανάσιος Μελιγός και Βασίλειος Μελιγός.

 

Δείτε εδώ την παρουσίαση των μαθητών/τριών του ΠΣΠΑ στην 1η συνάντηση

 

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

8-12 Απριλίου 2019

Κατά το διάστημα 8-12 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Π.Σ.Π.Α. η 2η συνάντηση εργασίας της εταιρικής σύμπραξης ERASMUS+ 2018-2010, με τίτλο «H Μεσόγειος, σταυροδρόμι γεύσεων και παραδόσεων» («The Mediterranean: Crossroads of tastes and traditions», κωδ. 2018-1-IT02-KA229-048179_2 ).

Από το ΠΣΠΑ συμμετέχουν δεκατρείς μαθητές της Β΄ Λυκείου (Βάιος Αρβανιτάκος, Αλεξάνδρα Γαβαλιά, Στέλιος Ελευθεριάδης, Ναταλία Καλόσακα, Γεωργία Καρανικόλα, Αλεξία Κονταξή, Νίκη Κορδαλή, Μυρτώ Μανάρα, Αθανάσιος Μελιγός, Βασίλειος Μελιγός, Τρύφων Παπατριανταφύλλου και Ανδροκλής Ρενιέρης και οι καθηγητές Κ. Κυριακού (συντονίστρια), Ν. Ανδριώτης, Μ. Γούβαλη, Ε. Ιωαννίδου και Α. Παπασπύρου (μέλη της παιδαγωγικής ομάδας). Από τα εταιρικά σχολεία συμμετέχουν συνολικά δεκαοκτώ μαθητές και μαθήτριες Λυκείου και δέκα καθηγητές  (Ιταλία - Liceo Ginnasio Statale Aristosseno, Ισπανία - Instituto Enseñanza Secundaria La Rosaleda και Τουρκία - SAMSUN GARIP-ZEYCAN YILDIRIM FEN LISESI).

Οι θεματικοί άξονες  της συνάντησης είναι : Αναπαραστάσεις της φύσης και της καθημερινής ζωής στον Κυκλαδικό Πολιτισμό, Είμαστε Ό,τι Τρώμε, Βότανα και Κοσμετολογία, «Καλλιεργώντας» την Καθημερινότητά μας. Η κεντρική εκπαιδευτική δραστηριότητα της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με ξεναγούς- εμψυχωτές τους Έλληνες μαθητές του ERASMUS+.

Δείτε το βίντεο της 2ης συνάντησης εδώ: https://youtu.be/wEfdf2NGBYs

3η   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

29 Σεπτεμβρίου - 5 Οκτωβρίου 2019 

Κατά το διάστημα 29/9-5/10/2019 θα πραγματοποιηθεί στη Σαμψούντα της Τουρκίας, στο Λύκειο SAMSUN GARIP-ZEYCAN YILDIRIM FENLISESI, η 3η συνάντηση εργασίας της Σύμπραξης ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229, Erasmus2018-2020 με κωδικό αριθμό 2018-1-IT02-KA229-048179_2 και τίτλο  “Il  Mediterraneo:  crocevia  di  sapori  e  di  saperi”  ( «Η Μεσόγειος σταυροδρόμι γεύσεων και παραδόσεων»).  

Από το Π.Σ.Π.Α. συμμετέχουν οι μαθητές της Γ΄Λυκείου Στέλιος Ελευθεριάδης, Τρύφων Ιάσων Παπατριανταφύλλου και Ανδροκλής Ρενιέρης, με συνοδούς καθηγητές τη συντονίστρια του προγράμματος Κατερίνα Κυριακού και τον ιστορικό Νίκο Ανδριώτη, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας Π.Σ.Π.Α. για το ERASMUS+.


Πρόγραμμα Comenius (2013 – 2015)

Τhe Memory Room of our IdentityOur Museums

 

 Η  Ιστοσελίδα του  

  comeniusSite

 

 

Comenius IKY