Το ΠΣΠΑ πάει Θέατρο

Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρει τη δυνατότητα στομαθητικό της δυναμικό, στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον, σε αποφοίτους της και σε καθηγητές να παρακολουθούν, κάθε μήνα, μία επιλεγμένη θεατρική παράσταση με μειωμένη τιμή εισιτηρίου.

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

Θεατρική Παράσταση: "Ο Βυσιννόκηπος του Τσέχωφ"

Το Σχολείο προτείνει τον Βυσιννόκηπο του Τσέχωφ, ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, σε μια ξεχωριστή παράσταση στο θέατρο Δημήτρης Χορν. Τι γίνεται όταν ένας πανέμορφος βυσσινόκηπος, κομμάτι ενός πάλαι ποτέ πλούσιου υποστατικού και καταφύγιο της παιδικής ηλικίας των ηρώων, κινδυνεύει να χαθεί λόγω χρεών; Μπορούν οι ιδιοκτήτες του να τον προστατέψουν; Ποιος τελικά θα τον αγοράσει για να κόψει τα δέντρα και να τον μετατρέψει σε οικόπεδα προορισμένα για τουριστικές κατοικίες; Ο Τσέχωφ αποτυπώνει με θαυμαστό τρόπο σε αυτό το έργο του έναν κόσμο που αλλάζει – και δεν μπορούν όλοι να αποδεχτούν και να προσαρμοστούν στις αλλαγές.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με πρωταγωνιστές τους Θέμιδα Μπαζάκα, Δημήτρη Λιγνάδη, Κόρα Καρβούνη και Αθηνά Μαξίμου

Theatro1

Το Σχολείο εξασφάλισε 30 εισιτήρια στην προνομιακή τιμή των 12 ευρώ το καθένα, για το Σάββατο 16 Μαρτίου 2018, στις 6.00 το απόγευμα.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ως την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019. Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο και το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν και, στην περίπτωση των μαθητών, το τμήμα στο οποίο φοιτούν. Τα χρήματα μπορούν να παραδίδονται μέσα σε φάκελο, από γονείς ή μαθητές, στο γραφείο του ΠΣΠΑ ή στην κ. Γκότση μέχρι την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

 

ΜΑΪΟΣ 2018

Θεατρική Παράσταση: "Οι δώδεκα Ένορκοι"

Λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους το Σχολείο προτείνει την παράσταση Οι δώδεκα Ένορκοι, του Reginal Rose, που ανεβαίνει με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 12, Πετράλωνα), σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαϊδη. Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια δώδεκα ενόρκων, οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι ένοχο. Σ' αυτή την περίπτωση η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι δώδεκα άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται και άλλοτε συγκρούονται. Πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας, ο καθένας από αυτούς, τη συνείδησή του αλλά και τις συνειδήσεις των υπολοίπων.

Τους δώδεκα ενόρκους υποδύονται οι ηθοποιοί: Θανάσης Κουρλαμπάς, Νίκος Ορφανός, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Μάνος Ζαχαράκος, Παντελής Παπαδόπουλος, Νίκος Ορφανός, Κωνσταντίνος Μπάζας, Αλέξανδρος Πέρρος, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος και Τάσος Παπαδόπουλος.

Το Σχολείο εξασφάλισε 20 εισιτήρια, στην προνομιακή τιμή των 12 ευρώ το καθένα, την Κυριακή, 13 Μαΐου 2018, στις 18.30 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ως την Πέμπτη 10 Μαϊου 2018. Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο και το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν και, στην περίπτωση των μαθητών, το τμήμα στο οποίο φοιτούν. Τα χρήματα μπορούν να παραδίδονται μέσα σε φάκελο, από γονείς ή μαθητές, στο γραφείο του ΠΣΠΑ ή στην κ. Γκότση μέχρι την Πέμπτη 10 Μαϊου. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Θεατρική Παράσταση: "Άμλετ"

Το Σχολείο προτείνει τον Άμλετ του Σαίξπηρ, ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, στο θέατρο Άνεσις. Ο Άμλετ πραγματεύεται με λυρισμό και δραματικότητα διαχρονικά ζητήματα σχετικά με την πολιτική, την εξουσία, την ηθική και την απόσταση ανάμεσα στην ανθρώπινη διάνοια και την πραγμάτωση της. Θίγει ταυτόχρονα μια ερωτική και μια οικογενειακή τραγωδία, αναφέρεται στη φιλοσοφία, τη μεταφυσική, την ψυχολογία και φτάνει να σχολιάσει ακόμη και την ίδια τη θεατρική τέχνη. Η παράσταση προτείνεται περισσότερο σε μαθητές λυκείου.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του πλέον βραβευμένου και από το ελληνικό κοινό Λεβάν Τσουλάτζε, καλλιτεχνικού διευθυντή του Kote Marjanishvili Theatre της Γεωργίας και με πρωταγωνιστές τους Τάσο Ιορδανίδη (Άμλετ), Άρη Λεμπεσόπουλο (βασιλιάς Κλαύδιος), Πέμη Ζούνη (βασίλισσα Γερτρούδη) Ιωάννα Παππά (Οφηλία) και Θοδωρή Κατσαφάδο (Πολώνιος).

Το Σχολείο εξασφάλισε 25 εισιτήρια στην πλατεία του θεάτρου, στην προνομιακή τιμή των 10 ευρώ το καθένα, για την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στις 07.30 το βράδυ. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ως την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018. Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο και το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν και, στην περίπτωση των μαθητών, το τμήμα στο οποίο φοιτούν. Τα χρήματα μπορούν να παραδίδονται μέσα σε φάκελο, από γονείς ή μαθητές, στο γραφείο του ΠΣΠΑ ή στην κ. Γκότση μέχρι την Πέμπτη 15 Μαρτίου. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας. 

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Θεατρική Παράσταση: "Ήταν Όλοι τους Παιδιά μου"

Ο Άρθουρ Μίλλερ συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους συγγραφείς του Αμερικανικού Μεταπολεμικού Θεάτρου. Τα έργα του έχουν έντονο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Στο έργο Ήταν Όλοι τους Παιδιάμου ο πόλεμος, η κοινωνική ευθύνη και η υποκρισία, οι ενδοοικογενειακές σχέσεις, ο ιδεαλισμός, οι ηθικές συμβάσεις,είναι ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα μέλη μιας αμερικανικής οικογένειας, λίγα χρόνια μόλις μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Το έργο ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Εμπορικόν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, με τον Δημήτρη Καταλειφό, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας στονπρωταγωνιστικό ρόλο.

Το σχολείο εξασφάλισε 35 εισιτήρια στην πλατεία του θεάτρου, στην προνομιακή τιμή των 12 ευρώ το καθένα, για την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στις 08.00 το βράδυ.Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ως την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου2017. Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο και το κινητότηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν νακρατήσουν και, στην περίπτωση των μαθητών, το τμήμα στο οποίο φοιτούν. Τα χρήματα μπορούν να παραδίδονται μέσα σε φάκελο, από γονείς ή μαθητές, στο γραφείο του ΠΣΠΑ μέχρι την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Λόγω της εμπορικότητας της συγκεκριμένης παράστασης, συνιστάται οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, καθώς είναι αρκετά δύσκολο να εξασφαλιστούν επιπλέον εισιτήρια. Σε κάθε περίπτωση, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.