Σχολικό Έτος 2018-19
 

Γνωστοποίηση Δημοσίευσης Υπουργικών Αποφάσεων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

 Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 1790/21-05-2019 δημοσιεύτηκαν:

- η με αρ. πρωτ. 77577/Δ2/16-05-2019 Υ.Α. με θέμα: Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου και

- η με αρ. πρωτ. 77568/Δ2/16-05-2019 Υ.Α. με θέμα: Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 139454/Δ2/28-08-2018 Υ.Α. με θέμα «Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γενικού Λυκείου» (ΦΕΚ Β΄ 3807) ως προς το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου.

Επισυνάπτεται το ανωτέρω ΦΕΚ.

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS +

THE MEDITERRANEAN: CROSSROADS OF TASTES AND TRADITIONS

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

8-12 Απριλίου 2019

Κατά το διάστημα 8-12 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Π.Σ.Π.Α. η 2η συνάντηση εργασίας της εταιρικής σύμπραξης ERASMUS+ 2018-2010, με τίτλο «H Μεσόγειος, σταυροδρόμι γεύσεων και παραδόσεων» («The Mediterranean: Crossroads of tastes and traditions», κωδ. 2018-1-IT02-KA229-048179_2 ).

Από το ΠΣΠΑ συμμετέχουν δεκατρείς μαθητές της Β΄ Λυκείου και οι καθηγητές Κ. Κυριακού (συντονίστρια), Ν. Ανδριώτης, Μ. Γούβαλη, Ε. Ιωαννίδου και Α. Παπασπύρου (μέλη της παιδαγωγικής ομάδας). Από τα εταιρικά σχολεία συμμετέχουν συνολικά δεκαοκτώ μαθητές και μαθήτριες Λυκείου και δέκα καθηγητές  (Ιταλία - Liceo Ginnasio Statale Aristosseno, Ισπανία - Instituto Enseñanza Secundaria La Rosaleda και Τουρκία - SAMSUN GARIP-ZEYCAN YILDIRIM FEN LISESI).

Οι θεματικοί άξονες  της συνάντησης είναι : Αναπαραστάσεις της φύσης και της καθημερινής ζωής στον Κυκλαδικό ΠολιτισμόΕίμαστε Ό,τι ΤρώμεΒότανα και Κοσμετολογία, «Καλλιεργώντας» την Καθημερινότητά μας. Η κεντρική εκπαιδευτική δραστηριότητα της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με ξεναγούς- εμψυχωτές τους Έλληνες μαθητές του ERASMUS+.

Περισσότερα για το πρόγραμμα ERASMUS +

Ενημέρωση  για τη λειτουργία του 2ου Κ.Ε.ΣΥ. Α΄ Αθήνας για  την παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε  μαθητές/τριες των  σχολείων της  Β/θμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας του

Σας ενημερώνουμε ότι  το 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης)

λειτουργεί προσωρινά  στο χώρο του 40ου Γυμνασίου Αθήνας  και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού  σύμφωνα με το Ν. 4547/2018.

Οι υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού παρέχονται σε ατομική και ομαδική βάση. Η ατομική συμβουλευτική  επαγγελματικού προσανατολισμού παρέχεται αποκλειστικά σε μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Τα αιτήματα για ατομική συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού πρέπει να αποστέλλονται προσωρινά από τις σχολικές μονάδες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Το σχολείο μας (ΠΣΠΑ) υπάγεται στην αρμοδιότητα της κας  Μποτσιβάλη Ελένης.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά στον 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, τόσο με 18 εθελοντές, όσο και με 34 μαθητές/τριες-δρομείς. Ο Ημιμαραθώνιος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/3 στο κέντρο της Αθήνας. 

Οι εθελοντές μας απασχολήθηκαν σε σταθμό τροφοδοσίας του Ημιμαραθωνίου δρόμου. Συνοδοί στη δράση τους ήταν οι Καθηγήτριες Ελένη Ζαφειροπούλου και Ξένια Ξουργιά.

Οι δρομείς μας έτρεξαν στον αγώνα των 5χλμ. και τερμάτισαν όλοι με μεγάλο πείσμα και προσπάθεια. Συνοδοί στον αγώνα ήταν οι Καθηγήτριες Αγγελική Παπασπύρου και Μαρίνα Γούβαλη. 

Η μεγάλη συμμετοχή του σχολείου μας σε αυτή τη γιορτή του μαζικού αθλητισμού είναι πολύ ενθαρρυντική και δίνει στους μαθητές/τριές μας το κίνητρο να βάλουν την άθληση και τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητα και στη ζωή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή εδώ

                                                    Από τη Διεύθυνση

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

«ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Special Olympics Αbu Dhabi 2019»

Το σχολείο μας είχε την τιμή να συμμετάσχει με 10 Λαμπαδηδρόμους και 10 Εθελοντές (από τα προγράμματα Αγωγής Υγείας “Αγωνιστές στο Δρόμο” και “Τρέχω στην πόλη - τρέχω για την πόλη) στην Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που θα διεξαχθούν από 8 έως 22 Μαρτίου στο Αbu Dhabi 2019. Η Τελετής Αφής της Φλόγας πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο την Τετάρτη 27/2 στις 11.30 και ακολούθησε η Λαμπαδηδρομία με την οποία παραδόθηκε η Φλόγα της Ελπίδας στην Πρεσβεία των Αραβικών Εμιράτων.

Αποσπάσματα από την εκδήλωση

Ευχαριστούμε τη διοίκηση των Special Olympics Hellas για την πρόσκληση, του μαθητές/τριες που συμμετείχαν εθελοντικά και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΠΣΠΑ για τη στήριξη της συμμετοχής μας με την παροχή του σχολικού λεωφορείου.

Οι Υπεύθυνες καθηγήτριες

Αγγελική Παπασπύρου - Μαρίνα Γούβαλη

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ Π.Σ.Π.Α. ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ  ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΟΥ Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Οι μαθητές του Ομίλου Φυσικών Επιστημών του ΠΣΠΑ θα επισκεφτούν την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 το εργαστήριο Προηγμένων Κεραμικών και Σύνθετων Υλικών του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης Νανοτεχνολογίας του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Οι μαθητές (από τη Β Γυμνασίου έως και την Α Λυκείου) που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην επίσκεψη να το δηλώσουν την Δευτέρα 4/2/2019 στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό κυρία Λαμπρινή Παπατσίμπα ή στην Διεύθυνση του Σχολείου.

Αν ο αριθμός των μαθητών που ενδιαφέρονται είναι μεγαλύτερος από 15 θα προηγηθούν οι μαθητές που παρακολουθούν τον όμιλο Φυσικών Επιστημών.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πρόγραμμα Συνάντησης

                                                                    

Οι ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΔΑΝΙΛΗ

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου του Σχολείου μας να παρακολουθούν συστηματικά την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους, επειδή πλέον η ενημέρωση για τις απουσίες των παιδιών τους γίνεται με την αποστολή e-mail από τον υπεύθυνο του τμήματος, σε εβδομαδιαία βάση.

Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να ενημερωθούν για την Υπουργική απόφαση 10645/ΓΔ4/22-1-2018 (ΦΕΚ  τεύχος Β’ 120/23.01.2018) που αφορά στο χαρακτηρισμό φοίτησης, τις υποχρεώσεις των γονέων σχετικά με τις απουσίες των μαθητών/τριών και τη διαδικασία ενημέρωσής τους για τη φοίτηση εδώ.

Από τη Διεύθυνση

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 Ενημερώνονται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου του Σχολείου μας, που επιθυμούν να διερευνήσουν αν τυχόν τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, ότι αρμόδιος φορέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι το:

Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης

 ( Α΄ ΚΕ.Δ.Δ.Υ Αθηνών ), Κανδάνου 18, 115 26 Αθήνα, τηλ. 2106929611.

     Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν επίσης να απευθύνονται και στις μονάδες αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες εκδίδουν αντίστοιχα πιστοποιητικά διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών. Οι μονάδες αυτές περιλαμβάνονται στον επισυναπτόμενο επικαιροποιημένο πίνακα.

 Από τη Διεύθυνση

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

1Ο Κ.Ε.Σ.Υ. Α’ ΑΘΗΝΑΣ

Το 1ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας (Κέντρο Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης) λειτουργεί ως ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΉ ΔΟΜΗ σύμφωνα με τον Ν. 4547/12-06-2018 (ΦΕΚ 102 Τ.Α΄, 12 Ιουνίου 2018).

Το νέο email για την ηλεκτρονική αλληλογραφία είναι: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210-6929611

14-12-2018
 

 
12-9-2018

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές οδηγίες τού Υπουργείου Παιδείας, «οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου» ούτε «οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου».

Αποσκοπώντας στην προστασία των μαθητών μας και τη διαφύλαξη της εύρυθμης λειτουργίας τού Σχολείου μας, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που εντοπιστεί μαθητής/μαθήτρια να κατέχει κινητό τηλέφωνο (ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή), αυτό θα φυλάσσεται στο Γραφείο τής Διεύθυνσης και θα ενημερώνεται ο κηδεμόνας, ο οποίος θα μπορεί να το παραλαμβάνει μετά το σχόλασμα.

Από τη Διεύθυνση

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την απαλλαγή μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών

Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό (άρ.16, παρ.2 του Συντάγματος) και διδάσκεται στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα επίσημα υποχρεωτικά αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα, ακολουθεί τους γενικούς σκοπούς της εκπαίδευσης και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα απαλλαγής σε μη Χριστιανούς Ορθόδοξους μαθητές, δηλαδή αλλόθρησκους ή ετερόδοξους ή άθρησκους, που επικαλούνται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, να απαλλαγούν από την παρακολούθησή του.

     Η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών ρυθμίζεται από την εγκύκλιο 12773/Δ2/23-1-2015 χορηγείται ύστερα από Υπεύθυνη Δήλωση του ίδιου του μαθητή (αν είναι ενήλικος) ή των δύο  γονέων του (αν είναι ανήλικος), στην οποία θα αναφέρεται ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναφορά του θρησκεύματος στο οποίο ανήκει, εκτός αν το επιθυμεί.

    Η παραπάνω Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής και των δύο γονέων του μαθητή ή του νόμιμου κηδεμόνα του, παραλαμβάνεται από το Διευθυντή του σχολείου εντός αποκλειστικής χρονικής προθεσμίας που διαρκεί  έως και την Πέμπτη, 20  Σεπτεμβρίου 2018 και προσυπογράφεται από το διδάσκοντα εκπαιδευτικό.

   Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο των Διδασκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1566/1985 (Α΄ 167) και της υπ΄αριθμ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002 (Β΄ 1340) υπουργικής απόφασης, αποφασίζουν κατά περίπτωση για τον τρόπο που απασχολούνται υποχρεωτικά οι απαλλασσόμενοι μαθητές, συντάσσοντας σχετική πράξη.

Η ισχύς της χορήγησης απαλλαγής είναι ετήσια και ανανεώνεται για κάθε σχολικό έτος με την ίδια διαδικασία.

Από τη Διεύθυνση

11-9-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ  

Το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ). Το σχολείο μας μπορεί να εξυπηρετηθεί από το ΚΕΣΥΠ Αμπελοκήπων (Φιλήμωνος 19, Αμπελόκηποι), το οποίο βρίσκεται στη διάθεση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Περισσότερες πληροφορίες

 
 
 
Σχολικό Έτος 2017-18
15-5-2018

ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ Π.Σ.Π.Α.

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

11-5-2018

«ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ (ΑΔΥΜ)»

Η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας σας ενημερώνει ότι σε σχέση με την έκδοση των Ατομικών Δελτίων Μαθητών (ΑΔΥΜ) που απαιτούνται για την εγγραφή των μαθητών στο νηπιαγωγείο, στην Α΄ και Δ΄ Δημοτικού, στην A΄ Γυμνασίου και στην Α΄ Λυκείου και για την καλύτερη εξυπηρέτηση μαθητών και γονιών θα ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

από 16/5/2018 έως και 28/6/2018 (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ) θα υπάρχει κλιμάκιο ιατρών (οφθαλμίατροι, καρδιολόγοι και οδοντίατροι) που θα δέχεται ΑΝΕΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ τις μαθήτριες και τους μαθητές πρωινά ή απογευματινάΟι ασφαλισμένοι μπορούν επίσης να προγραμματίζουν* ραντεβού σε όλους τους παιδιάτρους της μονάδας μας για την συμπλήρωση των ΑΔΥΜ.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ 210-6479805, 2106479805

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΠΜΠ&Ε (Σταθμό Προστασίας Μάνας Παιδιού&Εφήβων) 210-6479767, 210-6421980

*Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα δωρεάν «κλεισίματος» ραντεβού σε όλες τις μονάδες ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας μέσω της νέας υπηρεσίας «Ηλεκτρονικών Ραντεβού–eRDV» της ΗΔΙΚΑ ΑΕ., στην ηλεκτρονική σελίδα

http://rdv.ehealthnet.gr

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΖΑΜΑΓΙA

 
 
27-4-2018
 
 
Εκπαιδευτικά εργαστήρια SMARTcamp «Δημόκριτος»

Για μια χρονιά ακόμη το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» διοργανώνει τα θερινά εκπαιδευτικά εργαστήρια SMARTcamp.  Για δύο εβδομάδες από τις 25.06 έως τις 06.07 θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»   τρεις ενότητες εργαστηρίων με θέμα τις  Ψηφιακές Τέχνες και τη Ρομποτική.

Ψηφιακές Τέχνες & Animation I (Intro): 25.06.2018 – 29.06.2018

Ρομποτική: 02.07.2018 – 06.07.2018

Ψηφιακές Τέχνες & Animation II (Advanced): 02.07.2018 – 06.07.2018

Ελάτε να μάθουμε , να πειραματιστούμε και να διασκεδάσουμε!

Μάθηση, δημιουργικότητα, ψηφιακές τεχνολογίες & πληροφορική για μαθητές/τριες 14-18 ετών.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στη σελίδα  smart-camp.iit.demokritos.gr/registration-form

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 15.05.2018

 

2-3-2018

 

27-2-2018

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Σας ενημερώνουμε ότι το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το Εργαστήριο Θετικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν. Πατρών, το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ. και η Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων διοργανώνουν το «2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης» στις 30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα και στο συνεδριακό κέντρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Το «2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης» απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν εργασίες με μορφή ολοκληρωμένης επιστημονικής μελέτης/έρευνας και φιλοδοξεί να εισαγάγει τους μαθητές στη φιλοσοφία της παρουσίασης επιστημονικής εργασίας σε Επιστημονικό Συνέδριο.

Υποβολή περιλήψεων Εργασιών από 14/01/2018 έως 15/03/2018

Αφίσσα

Πληροφορίες

  

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

Η ομάδα πετοσφαίρισης των μαθητριών του Λυκείου μας συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 27-2-2018 σε αγώνα πετοσφαίρισης στο κλειστό Γυμναστήριο του Μετς. Οι μαθήτριές μας, παρότι έχασαν με 2-0 σετ από το 17ο Λύκειο Αθήνας, έδωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα με ήθος, συνέπεια και αγωνιστικότητα αν και δεν είναι όλες εν ενεργεία αθλήτριες της πετοσφαίρισης όπως οι περισσότερες μαθήτριες των σχολικών ομάδων άλλων σχολείων. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας Αθανασίου Άννα, Σπανομαρίδη Τίνα, Φάνη Εβελίνα, Γαβαλά Ραφαηλία (Γ Λυκείου), Ζαχαρίου Μαρίνα, Δημητροπούλου Ευρυδίκη (Β Λυκείου), Σπανού Νεφέλη και Μπράνη Κλαίρη (Α Λυκείου).

Από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων

 
 
12-2-2018

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ (UNRIC) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Επιστολή προς μαθητές/τριες

ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 
9-2-2018

«Cinedoc Kids»

Τον Ιανουάριο του 2018, το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids ανοίγει την αυλαία του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με προβολές στον κινηματογράφο Δαναό. Οι ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας του Φεστιβάλ απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης, συνθέτοντας ένα μωσαϊκό ιστοριών που μπορούν να εμπνεύσουν το νεανικό κοινό, βοηθώντας το
να νιώσει μέρος ενός μεγαλύτερου κόσμου.

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση και την αξιολόγηση των ταινιών και ψηφίζουν την  καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ. Αυτό το Σάββατο 10-2-2018, στις 15.30 παρουσιάστρια και κριτής η θα είναι η μαθήτρια του ΠΣΠΑ Γεωργία Κρητικού.

Δείτε όλο το πρόγραμμα στο: https://www.cinedoc.gr/copy-of-screening-schedule

 
 
31-1-2018

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΠΣΠΑ αποχαιρέτησαν με θλίψη την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου την επί δύο δεκαετίες και πλέον φιλόλογο του σχολείου μας Κατερίνα Ραπίτου. Η Κατερίνα Ραπίτου, εκτός από άξια καθηγήτρια και παιδαγωγός, υπήρξε μια διακριτική και ήρεμη παρουσία, η οποία υποστήριζε με θάρρος τη γνώμη της όποτε χρειαζόταν. Συμπαραστεκόμαστε στην οδύνη της οικογένειάς της και θα τη θυμόμαστε για την αίσθηση ευθύνης απέναντι στο λειτούργημά της, για την προσήνεια που τη χαρακτήριζε  στις σχέσεις της με συναδέλφους και μαθητές, αλλά και για την αισθητική της καλλιέργεια, χάρη στην οποία προσέφερε συχνά στους μαθητές της την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα και καλλιτεχνικά.

Από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων

15-1-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βουλή των Εφήβων

Σας ενημερώνουμε για την έναρξη της ΚΓ' Συνόδου (2017 - 2018) του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων». Η ηλεκτρονική εγγραφή των σχολείων θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 12/01/2018 έως και την Τετάρτη 31/01/2018.

Η συμμετοχή των μαθητών στις δραστηριότητες για την ανάδειξη «εφήβων βουλευτών» θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 1/02/2018 έως και το Σάββατο 31/03/2018.

Δείτε το σχετικό ενημερωτικό υλικό στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.efivoi.gr

Πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων»


9-1-2018

Επιτυχία μαθήτριας του σχολείου

Συγχαίρουμε την μαθήτρια της Β' Λυκείου Αριάδνη Σπανάκη που με το ήθος της, το πείσμα της και την αγωνιστική της προσπάθεια εξακολουθεί να μας κάνει περήφανους στις μεγαλύτερες αθλητικές οργανώσεις. Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες Ιστιοπλοΐας λοιπόν στο 420 και την κατηγορία U17 το πλήρωμα του ΙΟΠ με τη μαθήτριά μας Α. Σπανάκη και τη συναθλήτριά της Μ. Παπαδοπούλου στους αγώνες που ολοκληρώθηκαν στο Περθ της Αυστραλίας (http://www.eio.gr/2018-1o/).

Από τη Διεύθυνση

 

14-12-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4-12-2017

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία, το ΠΣΠΑ έχει την τιμή να φιλοξενεί την Τρίτη 5/12/2017 τον αθλητή παραολυμπιακών αγώνων στίβου Σεβδικαλή Γιάννη, ο οποίος θα μιλήσει με τους μαθητές μας (4η ώρα: Β2, Γ2, Δ1, 5η ώρα: Β1, Γ1, Δ2). Ο Γιάννης Σεβδικαλής έχει ευρωπαϊκό ρεκόρ στο ακόντιο F43 και στο μήκος (2016), ενώ συμμετείχε για πρώτη φορά σε παραολυμπιακούς αγώνες το 2016 στο Ρίο.

sevdikalis2

Από τη Διεύθυνση

27-11-2017

Οδηγία προσωποποίησης μαθητών Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άνω των 18 ετών

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ που διαθέτουν τον σχετικό εξοπλισμό (Τερματικά Έκδοσης Καρτών, ΤΕΚ) για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας με το σχετικό δικαίωμα μειωμένου κομίστρου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πιστοποίηση του δικαιώματος αποτελεί η επίδειξη πρόσφατης βεβαίωσης από το σχολείο στο οποίο φοιτούν οι δικαιούχοι.

Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.

7-11-2017

Σχολική Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων

Πρόγραμμα

Δελτίο Τύπου

 
 
30-10-2017
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ανανεώθηκε ο ιστότοπος της Δ.Ε.Π.Π.Σ.

Μπορείτε να περιηγηθείτε:  http://depps.minedu.gov.gr/

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΤΥΠΩΝ & ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 
25-10-2017

 
 
20-10-2017

Ημέρα Ανοικτών Πυλών του ΕΚΠΑ

24 Νοεμβρίου 2017

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από τη δημιουργία του, καθιερώνει Ημέρα «Ανοικτών Πυλών» για την επίσκεψη μαθητών και μαθητριών Λυκείου στις Σχολές και στα Τμήματα του Πανεπιστημίου. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριών για το αντικείμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει και η ξενάγησή τους στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Ως καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής για τα σχολεία ορίζεται η 1η Νοεμβρίου 2017.

http://depps.minedu.gov.gr/

 10-10-2017

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί για το σχολείο μας την Πέμπτη 12/10/2017. Οι μαθητές/τριες παρακαλούνται να προσέλθουν κανονικά στο Σχολείο (8.15) με αθλητική περιβολή. Όσοι έχουν εκκρεμότητες με τα ΑΔΥΜ παρακαλούνται να τις ολοκληρώσουν.

Από τη Διεύθυνση

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων, προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την μίσθωση των κυλικείων των σχολείων που αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Περισσότερα …

Προκήρυξη και δικαιολογητικά

 

Μαθητικοί Όμιλοι / Ενισχυτική Διδασκαλία 2017-18

Δηλώσεις ενδιαφέροντος από τους κηδεμόνες των μαθητών για τη συμμετοχή σε Ομίλους (ή σε τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας) υποβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 11/10/2017 με κατάθεση της συμπληρωμένης έντυπης αίτησης στη γραμματεία του σχολείου.

Κάθε μαθητής μπορεί να παρακολουθεί έως 2 ομίλους.

Κατάλογος Μαθητικών Ομίλων / Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2017-18

Έντυπο αίτησης παρακολούθησης εκπαιδευτικού Ομίλου / Ενισχυτικής 2017-18

 

 

Το ΠΣΠΑ συμμετέχει και φέτος στη "Βραδυά του Ερευνητή"

Η Κεντρική εκδήλωση της "Βραδυάς του Ερευνητή" θα πραγματοποιηθεί φέτος, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, από 17:00 έως 24:00.

Το Σχολείο μας θα συμμετέχει με τις δράσεις ...

Πρόσκληση / Αφίσα ...

 Το Πρόγραμμα ...

Χάρτης ...

Από τη Διεύθυνση

 
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ανακοίνωση για την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών

       Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό (άρ.16, παρ.2 του Συντάγματος) και διδάσκεται στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα επίσημα υποχρεωτικά αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα, ακολουθεί τους γενικούς σκοπούς της εκπαίδευσης και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα απαλλαγής σε μη Χριστιανούς Ορθόδοξους μαθητές, δηλαδή αλλόθρησκους ή ετερόδοξους ή άθρησκους, που επικαλούνται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, να απαλλαγούν από την παρακολούθησή του.

     Η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών ρυθμίζεται από την εγκύκλιο 12773/Δ2/23-1-2015 χορηγείται ύστερα από Υπεύθυνη Δήλωση του ίδιου του μαθητή (αν είναι ενήλικος) ή των δύο  γονέων του (αν είναι ανήλικος), στην οποία θα αναφέρεται ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναφορά του θρησκεύματος στο οποίο ανήκει, εκτός αν το επιθυμεί.

    Η παραπάνω Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής και των δύο γονέων του μαθητή ή του νόμιμου κηδεμόνα του, παραλαμβάνεται από το Διευθυντή του σχολείου εντός αποκλειστικής χρονικής προθεσμίας που διαρκεί  έως και την Τετάρτη, 20  Σεπτεμβρίου 2017 και προσυπογράφεται από το διδάσκοντα εκπαιδευτικό.

   Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο των Διδασκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1566/1985 (Α΄ 167) και της υπ΄αριθμ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002 (Β΄ 1340) υπουργικής απόφασης, αποφασίζουν κατά περίπτωση για τον τρόπο που απασχολούνται υποχρεωτικά οι απαλλασσόμενοι μαθητές, συντάσσοντας σχετική πράξη.

Η ισχύς της χορήγησης απαλλαγής είναι ετήσια και ανανεώνεται για κάθε σχολικό έτος με την ίδια διαδικασία.       

                                                                              Από τη Διεύθυνση


 
 
ΒΡΑΔΥΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2017 στο ΕΜΠ
 

Προσκαλούμε τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του Σχολείου σας στη Βραδιά του Ερευνητή 2017 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές και να χαρείτε τη μαγεία της επιστήμης!

Το εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων, υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αποκατάστασης, φιλοξενεί ιδανικά την μοναδική ευκαιρία για το ευρύ κοινό να δει ταυτόχρονα, για μία μόνο βραδιά το χρόνο, σημαντικά ερευνητικά επιτεύγματα από όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου και από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, από τις πέντε το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Μεταξύ των ερευνητικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, το ενδιαφέρον των μαθητών θα προσελκύσει το καθιερωμένο πλέον Κυνήγι Θησαυρού ‘Βρες τον Ερευνητή’ με πολλές εκπλήξεις και δώρα για τους μικρούς μας φίλους, ο διαγωνισμός φωτογραφίας στο instagram ‘Βγάλε selfie με την Έρευνα’, το Σχεδιαστήριο ‘Μικροί Μηχανικοί’ που θα συντονιστεί από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων και οι διαγωνισμοί ζωγραφικής ‘Πάμε Πολυτεχνείο για Έρευνα – Κάν’ το εικόνα’ για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων και κειμένου ‘Η έρευνα με λέξεις, αλλά … αλλιώς’ για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, με επιτόπου βράβευση των καλύτερων συμμετοχών. Αναλυτικές οδηγίες και δελτία συμμετοχής στους διαγωνισμούς της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ 2017 στο https://147.102.214.235:4001/sharing/dNeRGsomE

Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη πλέον παράσταση του Καραγκιόζη από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών, ενώ θα παρουσιαστούν και μουσικά και θεατρικά δρώμενα για την μύηση των παιδιών στην καινοτομία.

Επίσης, και φέτος θα είναι δυνατή η καινοτόμος ερευνητική συμμετοχή μαθητικών ομάδων με την παρουσίαση μαθητικών επιστημονικών επιτευγμάτων – πειραματικών διατάξεων – εκπαιδευτικών επιστημονικών προγραμμάτων.

Παράλληλα, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού με ειδικούς συμβούλους από τα Γραφεία Διασύνδεσης του ΕΜΠ και Πανεπιστημίων της Αθήνας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και από Ιδρύματα Υποτροφιών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Βραδιάς μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο. Θα θέλαμε να ζητήσουμε την ενημέρωση των μαθητών σας, από τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, σχετικά με την Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ και τις δράσεις της!

Για την καλύτερη οργάνωση ομαδικής συμμετοχής σας στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ, μπορείτε να υποβάλλετε Δελτίο Ερευνητικής Συμμετοχής Μαθητικής Ομάδας, Δελτίο Ενδιαφέροντος Οργανωμένων Ξεναγήσεων Σχολικών Ομάδων, ή Δελτίο Συμμετοχής Εθελοντή στις φόρμες υποβολής https://goo.gl/forms/vj6wr2YHq9rmXA0B2

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της επιστήμης για μια Βραδιά, στις 29 του Σεπτέμβρη! Πάμε Πολυτεχνείο για Έρευνα!

                                                                                    H επιστημονική υπεύθυνος του έργου

                                                                 “Invitation to Researchers' Night 2016 - 2017 Hellas” για το ΕΜΠ


                                                                                          Καθ. Αντωνία Μοροπούλου

                                                                                              ΑΦΙΣΑ  /  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


 

                             
                                                                                                                                                       ΑΘΗΝΑ   05/09 /2017

       ΠΕΔΥ Μονάδα Υγείας Αλεξάνδρας     

       Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 119,T.K.11475 ΑΘΗΝΑ                                                                                ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 4046 / 05 .09.2017

      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Δ. ΞΕΝΙΚΑΚΗ

      ΤΗΛ  :  2106479805  -808       

      Fax: 210 - 6461576                                                                       

      E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                              

                                                                                                                    

                                                                                         ΠΡΟΣ :   ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

                                                                                         ΚΟΙΝ. :   ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1ης ΥΠΕ  ΑΤΤΙΚΗΣ

               Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΥΞΗΣ

               ΠΟΛΙΤ. ΠΑΡΟΧ. ΥΠΗΡ. ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛ.

               Τμήμα Περιφερειακού Χάρτη

               & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

               ΖΑΧΑΡΩΦ 3,  11521  ΑΘΗΝΑ

                                                                                                                  

                                                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                      

                                                                    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

             

Αγαπητοί συνεργάτες,

η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ  Αλεξάνδρας σας ενημερώνει ότι σε σχέση με την έκδοση των  Ατομικών Δελτίων  Μαθητών (ΑΔΥΜ) που απαιτούνται για την εγγραφή των μαθητών στο νηπιαγωγείο , στην Α΄ και Δ΄ Δημοτικού , στην  A΄ Γυμνασίου και στην Α΄ Λυκείου και για την καλύτερη εξυπηρέτηση μαθητών και γονιών θα ακολουθηθεί η εξής διαδικασία :

Οι ασφαλισμένοι θα προγραμματίζουν πρώτα ραντεβού με παιδίατρο , και από 05/09/2017 έως και 10/10/2017 ,κάθε Τρίτη 8.00 – 13.30  θα υπάρχει κλιμάκιο ιατρών (οφθαλμίατροι , καρδιολόγοι και οδοντίατροι) που θα δέχεται  ΑΝΕΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ τις μαθήτριες και τους μαθητές σύμφωνα με τον συνημμένο πίνακα που σας αποστέλλουμε.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν να προγραμματίζουν * ραντεβού σε  όλους τους  παιδιάτρους  της μονάδας μας (και στο παιδιατρικό τμήμα και στον Σταθμό Προστασίας Μάνας Παιδιού&Εφήβων-ΣΠΜΠ&Ε ) για την συμπλήρωση των  ΑΔΥΜ.

Θα είμαστε στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία.           

   ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  210-6479805 , 2106479805

   ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  ΣΠΜΠ&Ε  210-6479767 , 210-6421980                                              

* Οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα δωρεάν «κλεισίματος» ραντεβού σε όλες τις         μονάδες ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας μέσω της νέας υπηρεσίας «Ηλεκτρονικών ΡαντεβούeRDV» της ΗΔΙΚΑ ΑΕ., στην ηλεκτρονική σελίδα  http://rdv.ehealthnet.gr

                                                                                  Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ  Κ.Υ.   ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

                                                                                             ΚΥΡΙΑΚΗ  ΖΑΜΑΓΙA

                                                                                         Πίνακας Ιατρών Αναλυτικά      

    

 

Σχολικό Έτος 2016-17
29-6-2017
Τελικοί  αξιολογικοί πίνακες υποψηφίων για απόσπαση στο ΠΣΠΑ
το σχολικό έτος 2017-18. 
telikoi aksiol ekpaid pspa2017Οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες των υποψηφίων για απόσπαση στο Π.Σ.Π.Α. το  2017-18.

 
 

22-6-2017
Αξιολογικοί πίνακες υποψηφίων για απόσπαση στο ΠΣΠΑ
το σχολικό έτος 2017-18. 
Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να υποβάλουν ένσταση θα πρέπει να την υποβάλουν με ηλεκτρονική αλληλογραφία στο ΕΠ.Ε.Σ. του Σχολείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ως και τη Δευτέρα 26/6/2017.
21-6-2017
 
 

 20-6-2017
Αποτελέσματα κλήρωσης για την εισαγωγή μαθητών
στην Α΄ Γυμνασίου του ΠΣΠΑ  το σχολικό έτος 2017-18.
Ο Πίνακας των 20 κληρωθέντων μαθητών/τριων  με κατάλογο των επιλαχόντων.

 
 
12-6-2017

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόσπαση μονίμων εκπαιδευτικών με αυξημένα προσόντα στο Π.Σ.Π.Α. κατά το σχ. έτος 2017-2018

Το ΕΠ.Ε.Σ. του Π.Σ.Π.Α. προκηρύσσει τις παρακάτω θέσεις:
Για το Δημοτικό:
α) 1 θέση κλάδου ΠΕ70
β) 1 θέση κλάδου ΠΕ71ΠΕ70.50)
γ) 1 θέση  ΠΕ08 (για 9 ώρες, με συμπλήρωση ωραρίου σε άλλο Πειραματικό Σχολείο).
Για το Γυμνάσιο-Λύκειο:
α) 1 θέση κλάδου ΠΕ02
β) 2 θέσεις ΠΕ03 και
γ) 1 θέση κλάδου ΠΕ12 ή ΠΕ14 ή ΠΕ17 ή ΠΕ18

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά σχετική αίτηση στο ΕΠ.Ε.Σ. του Σχολείου της πρώτης προτίμησής τους, καθώς και να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά τα βιογραφικά τους στοιχεία στη διεύθυνση https://iep.edu.gr/services/mitroo/             από 12/06/2017 μέχρι την Παρασκευή 16/06/2017.
 

8-6-2017
(UPD 9-6-2017)
Υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων στα Πειραματικά και στα Πρότυπα σχολεία
για το διδακτικό έτος 2017-2018. (Ανακοινοποίηση στο ορθό 9-6-2017)
Οδηγίες για την διαδικασία πρόσκλησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων στα Πειραματικά και στα Πρότυπα σχολεία για το διδακτικό έτος 2017-2018.
Μέχρι 16 Ιουνίου 2017 η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

δ) Πίνακας κενών θέσεων στη ΒΘΜΙΑ.  Ανακοινοποίηση στο ορθό ως προς τα σχολεία: ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΥ, 2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ.

ε) Πίνακας κενών θέσεων στην ΑΘΜΙΑ. Ανακοινοποίηση στο ορθό ως προς το 2ο ΠΔΣ ΡΟΔΟΥ.

 
7-6-2017
ΟΜΙΛΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΣΠΑ

techn iatr9 6Σας προσκαλούμε στην ομιλία -συζήτηση με τον απόφοιτο μας Δρ. Μ. Μηνδρινό, πρόεδρο της Sirona Genomics, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 στις 12:45μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Π.Σ.Π.Α.

 
 
 

 

1-6-2017
Έκθεση εικαστικών ΠΣΠΑ
Γυμνασίου-Λυκείου 2017
Κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

EXHIBITION POSTER 2017 small

 
 
Πίνακες υποψηφίων μαθητών για την  Α΄ Γυμνασίου και  την Α΄ Λυκείου
του Σχολείου μας για το σχολικό έτος 2017-18.
Οι κενές θέσεις για την Α΄ Γυμνασίου είναι 19 (12 κορίτσια και 7 αγόρια). Η κλήρωση θα γίνει στις 20 Ιουνίου 2017, στις 9.30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας. Δεν υπάρχουν κενές θέσεις για την Α΄ Λυκείου.  (Upd 1-6-2017)

 
TO Π.Σ.Π.Α. ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ GOETHE (αίθουσα προβολών)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/5/2017, ώρα 19:45-23:00

Μετά από πρόσκληση της εικαστικού Τζένης Μαρκέτου οι μαθητές που συμμετέχουν στη δράση του σχολείου μας «Από το σχολείο στη γειτονιά, από τη γειτονιά στην πόλη» με επόπτρια την καθηγήτρια Κ. Κυριακού, θα πάρουν μέρος στην αλληλεπιδραστική performance με τον γενικό τίτλο «Δοκιμή για μια ανέφικτη συνέλευση» μαζί με το Θέατρο του Καταπιεσμένου, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τα Δημοτικά Σχολεία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.
Το πρόγραμμα της Νύχτας Αισθητικής στο Goethe και στο Γαλλικό Ινστιτούτο: https://www.goethe.de/ins/gr/el/sta/ath/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=20978950

Για την εικαστικό Τζένη Μαρκέτου βλ. http://www.jennymarketou.com/
 

 
 
16-5-2017
(Λυκείου και Γυμνασίου. Τα ΠΔ 46/2016 και 126/2016 αντίστοιχα)

 

 

 
Συμπλήρωση ατομικών δελτίων υγείας μαθητών (ΑΔΥΜ)
για την εγγραφή των μαθητών στην A΄ Γυμνασίου, στην Α΄ Λυκείου, στο νηπιαγωγείο, στην Α΄ και Δ΄ Δημοτικού.

Κλιμάκιο ιατρών άνευ ραντεβού για την συμπλήρωση ΑΔΥΜα) Πρωινό  Κλιμάκιο      β) Απογευματινό


 

8-5-2017

Ο Solúp συναντά τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του Π.Σ.Π.Α.

aibali
Την Τετάρτη 10/5/2017 και ώρα 08:30-10:00π.μ. οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, υποδέχονται τον Αντώνη Νικολόπουλο (Solúp) στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας και συζητούν μαζί του για το βιβλίο του Αϊβαλί (εκδ. Κέδρος 2014) και για τα μυστικά του graphic novel.


 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επισημαίνεται ότι οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Γ΄ Τάξης Γυμνασίου του Σχολείου μας, προκειμένου τα παιδιά τους να εγγραφούν αυτοδίκαια στην Α΄ Λυκείου του ΠΣΠΑ, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ      https://www.iep.edu.gr/pps/    από την 28η Απριλίου 2017 μέχρι και την 19η Μαΐου 2017.
Εντός της ίδιας προθεσμίας, όσοι από τους παραπάνω γονείς και κηδεμόνες δεν επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στην Α΄ Λυκείου του Σχολείου μας, οφείλουν να το δηλώσουν υπεύθυνα στη Διεύθυνση του ΠΣΠΑ. 

5-5-2017
Διάκριση του μαθητή Μπρκόβιτς Στέφανου στον
5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου.

Ο μαθητής της Β΄ τάξης Γυμνασίου του σχολείου μας ΜΠΡΚΟΒΙΤΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ διακρίθηκε στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό Φυσικής που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Για την παραπάνω διάκριση ο μαθητής θα βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε εκδήλωση θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο Τελετών του ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00.
Συγχαρητήρια στο Στέφανο, του ευχόμαστε καλή πρόοδο και να βλέπει πάντα τις προσπάθειές του να ανταμείβονται.
 
 
4-5-2017
Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του
Οικονομικού Πανεπιστημίου Aθηνών. (UPD)
 
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από 29-06-2017 έως και 13-07-2017 και μπορούν να το παρακολουθήσουν μαθητές Λυκείου. Δηλώσεις συμμετοχής έως 30-05-2017.  Εξετάσεις για υποτροφία στις 22 Ιουνίου στο Ο.Π.Α. (πρώην ΑΣΟΕΕ).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

4-5-2017
Διασχολική Συνεργασία του ΠΣΠΑ με το 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών (Γεννάδειο).
«Ηθική και Κοινωνική Θεωρία για τη Μελέτη της Διϋποκειμενικής Εμπειρίας στις Διαδικασίες Αντιμετώπισης Σύγχρονων Κοινωνικών Ζητημάτων.»
Αμφιθέατρο ΠΣΠΑ, 5-5-2017, 9.00-12.30
Πρόγραμμα Παρουσίασης Εργασιών Μαθητριών/τών του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών-Γεννάδειου και του ΠΣΠΑ στη Διασχολική Συνεργασία:   (ΚΛΙΚ στην εικόνα για μεγέθυνση)
Το πρόγραμμα σε αρχείο pdf
pspa 1o peiramatiko5 5 17 
 

2-5-2017
Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.
(Διευκρινιστική εγκύκλιος)
 
Δυνατότητα αίτησης εισαγωγής μαθητών, στην Α’ τάξη Πρότυπων ή Πειραματικών σχολείων, ακόμη και αν δεν έχουν προκηρυχθεί κενές θέσεις σε αυτά.
 
Η διευκρινιστική εγκύκλιος της ΔΕΠΠΣ.
 

 
 28-4-2017
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ- ΣΧΟΛΕΙΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα
«Γίνε σύμμαχος για τη ζωή ενός παιδιού!»,
την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Σκουφά 43, Κολωνάκι).
ethelontismos prosklisi2017
 Το πρόγραμμα  και η Αφίσα της εκδήλωσης.   
 

 
24-4-2017
Εισαγωγή μαθητών/τριών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία
για το σχολικό έτος 2017-2018.
Το σχετικό ΦΕΚ 1367/Β’ /21.04.2017
 
Πίνακας κενών θέσεων, έτους 2017-18, για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.
 
 Για τα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:   (Οι διατάξεις του ΦΕΚ1367 /Β)
 
Εισαγωγή Μαθητών στην Α΄ τάξη ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ για το σχολικό έτος 2017-2018 (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σελ.12804 τεύχος Β’ 1367/21.04.2017).
Εισαγωγή Μαθητών στην Α΄ τάξη ΛΥΚΕΙΟΥ για το σχολικό έτος 2017-2018 (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σελ.12805 τεύχος Β’ 1367/21.04.2017).
 
Διευκρινίσεις για τη μεταφορά μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία
 

 
7-4-2017

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΠΣΠΑ.

aimodosia2017 posterΤην Πέμπτη, 6/4/2017, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο σχολείο μας Εθελοντική Αιμοδοσία, δράση η οποία οργανώθηκε από τους μαθητές-τριες του Προγράμματος Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ιατρούς και νοσηλεύτριες του Κέντρου για τη διοργάνωση αλλά και το Σύλλογο διδασκόντων του Γυμνασίου-Λυκείου και του Δημοτικού ΠΣΠΑ καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη συνεισφορά τους. Υπενθυμίζουμε ότι η τράπεζα αίματος του σχολείου μας βρίσκεται στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας όπου μπορεί ο καθένας να προσφέρει αίμα οποιαδήποτε στιγμή.
Οι μαθητές-τριες:
Ευριδίκη Δημητροπούλου, Ιωάννα Μπούρχα, Ιόλη Γεντιλίνη, Κων/να Θεοδοσάκη (Δ1), Εμίλα Ρακόβσκα, Νίκος Πετρίδης, Μιχαήλ Παπανικολάου (Δ2), Γιώργος Χαρίτος (Ε2), Δέσποινα Στρουθοπούλου, Παναγιώτης Νικολιάς, Όλια Μητράκου, Ιωάννα Σταθάκου (Β2).
Φωτογραφίες από την αιμοδοσία στο ΠΣΠΑ εδώ.
 

 
 
7-4-2017
 
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σχολείο μας συγχαίρει θερμά το μαθητή της Β΄ Λυκείου ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ-ΛΥΚΟΚΑ ΦΙΛΙΠΠΟ, ο οποίος συμμετείχε στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας και έλαβε την 4η θέση.

Η Διεύθυνση
και ο Σύλλογος Διδασκόντων
 

7-4-2017
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σχολείο μας συγχαίρει θερμά τη μαθήτρια της Α΄ Λυκείου ΘΕΟΔΟΣΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, η οποία συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας και έλαβε την 11η θέση ανάμεσα σε 1000 μαθητές.

Η Διεύθυνση
και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

4-4-2017
Ημερίδα στο ΠΣΠΑ: “Ακαδημαϊκές Διαδρομές ΙΙ»
Η φιλοσοφία του Αριστοτέλη στη σχολική πράξη.
Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, 9:00π.μ.-13:00 μ.μ.
aristotelis7 4 2017

 
30-3-2017
Η εκπαιδευτική επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, την Τρίτη 28/3/2017.

Η Α΄ και Β’ Γυμνασίου πραγματοποίησε την Τρίτη 28/3/2017 εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια σχολικού περιπάτου στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Στόχος ήταν η καλλιέργεια των Ολυμπιακών αξιών και η άσκηση των παιδιών στα Ολυμπιακά αθλήματα στο φυσικό περιβάλλον των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Τα παιδιά, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ», είχαν τη δυνατότητα να δοκιμαστούν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως ποδόσφαιρο, στίβο, μπάτμιντον, πετοσφαίριση, χορό, τοξοβολία και σκοποβολή, ενώ περιηγήθηκαν και στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.

Φωτογραφίες από τις αθλητικές δραστηριότητες ΕΔΩ.


 
28-3-2017
Εθελοντική Αιμοδοσία.
Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πέμπτη 06 Απριλίου 2017, από τις 09:00 μέχρι τις 13:00.
aimodosia2017 poster

 
 
20-3-2017
Ανοικτή ομάδα μαθητών-Αίθουσα 5
class5prog2Φωτογραφίες από την αίθουσα 5.

17-3-2017
Ημερίδα στο ΠΣΠΑ με θέμα: «Επιστήμη, Τεχνολογία, Πειραματικό»
Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, 11.00π.μ.-7.00 μ.μ.
Συνοπτικό πρόγραμμα ημερίδας

 
10-3-2017
Η ραδιοφωνική ομάδα του ΠΣΠΑ συμμετέχει στο διαγωνισμό
"Κάν' το ν' ακουστεί 2017" του European School Radio-Το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο.
EuropeanSchoolRadio2017
Ψηφίστε και στηρίξτε τη συμμετοχή των μαθητών μας στο διαγωνισμό του μαθητικού ραδιοφώνου 
EUROPEAN SCHOOL RADIO.
Στηρίξτε με την ψήφο σας τις ραδιοφωνικές δημιουργίες των μαθητών μας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.esrvote.tk
Θα τις ακούσετε στην κατηγορία Ραδιοφωνικά Μηνύματα στις θέσεις :
120.  "Μία φορά κι έναν καιρό δεν είχαμε διαδίκτυο..."   και
121.  "Τρία προσφυγόπουλα, τρεις κραυγές, ένα μήνυμα"
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός : Ράνια Τσαμτσούρη, ΠΕ16.
120 .  "Μια φορά κι έναν καιρό δεν είχαμε διαδίκτυο..." Κάποτε η επικοινωνία γινόταν κυρίως με την ανθρώπινη φωνή ενώ σήμερα πρωταγωνιστεί η ηλεκτρονική επικοινωνία. Τότε και τώρα, το ζητούμενο παραμένει η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό το ραδιοφωνικό μήνυμα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των παρακάτω μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών: Αλεξάνδρα Γαβαλιά, Κερκύρα Δημησιάνου, Νίκη Κορδαλή, Χριστίνα Κοτζακωνσταντίνου
121. "Τρία προσφυγόπουλα, τρεις κραυγές, ένα μήνυμα" Έχοντας ζήσει τη φρίκη του πολέμου, τρία προσφυγόπουλα ζητούν να τους δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Και πρώτα απ' όλα το δικαίωμά τους στην μόρφωση. Το ραδιόφωνο είναι το μέσο ώστε το μήνυμά τους να ταξιδέψει και ν΄ αγγίξει τις ψυχές όλων μας. Αυτό το ραδιοφωνικό μήνυμα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών: Βάιος Αρβανιτάκος, Δημήτρης Σαουάς, Γεωργία Καρανικόλα, Σωτηρία Καναβάκη, Κωνσταντίνα Χιώτη.


 
9-3-2017
Ημερίδα στο ΠΣΠΑ με θέμα : «Επιστήμη, Τεχνολογία, Πειραματικό»
Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, 11.00π.μ.-7.00 μ.μ.

afissaA3 PSPA STEAM

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Επιστήμη, Τεχνολογία, Πειραματικό!» με σκοπό την ευρύτερη ανάδειξη και προβολή του ρόλου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, διαχρονικά, στη διδασκαλία νέων τεχνολογιών.
Στα πλαίσια της ημερίδας μας θα είναι ομιλητές, απόφοιτοι μας που διακρίνονται σε επιστημονικά πεδία σχετικά με την πληροφορική (κ. Στέλιος Θωμόπουλος, διευθυντής του Ινστ. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, και κ. Χρυσ. Δελλαρόκας, Professor and Chair of Information Systems at Boston University), καθηγητές ΑΕΙ που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες σε μη τεχνολογικά πεδία (κ. Μανθος Σαντοριναίος, επικ. καθηγητής ΑΣΚΤ), απόφοιτοι μας που διακρίνονται επαγγελματικά σε τεχνολογικά πεδία (κ. Γιάννης Τριανταφύλλου, επιχειρηματίας στο χώρο του marketing και αντιπρ. οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου Social Media & e-Business world), και στελέχη της αγοράς που βρίσκονται κοντά στον Σύλλογο μας (κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Γ.Γ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, τ. CEO Oracle Hellas).
Το πρόγραμμα της ημερίδας εμπλουτίζουν -και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του- οι διδάσκοντες στο σχολείο και οι μαθητές τους. Με τη συνεργασία τους θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της ημερίδας πρωτότυπα εργαστήρια όπου θα παρουσιάσουν τεχνολογικές εφαρμογές STEM και STEAM ενώ παράλληλα θα γίνουν και ανοικτές συζητήσεις για το "έξυπνο μέλλον” που υπόσχεται η τεχνολογία.
Η ημερίδα θα είναι ανοικτή σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.
Η παρουσία όλων θα είναι χαρά και τιμή για μας και τη σχολική κοινότητα!

6-3-2017
"Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις
το ακαδημαικό έτος 2016-17 και το ακαδ. έτος 2017-18"

Προθεσμία από 06-03-2017 έως και 13-03-2017 για τους υποψήφιους να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης, σύμφωνα με το Ν 4452/2017 (ΦΕΚ 17/τ.Α’)΄.  Η εγκύκλιος για τις Επταμελείς Επιτροπές

 
 

28-2-2017

Σχέδιο υλοποίησης και Ωρολόγιο πρόγραμμα
Θεματικής Εβδομάδας  «ΣΩΜΑ & ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» (28-2-2017 ως 3-3-2017)


 

Π.Σ.Π.Α.
Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Ν. Κούνδουρου.
koundouros

Οι εκπαιδευτικοί του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, του Σχολείου όπου
φοίτησε ο Νίκος Κούνδουρος, εκφράζουν τη βαθιά τους  θλίψη  για την  απώλεια  του
σπουδαίου αυτού ανθρώπου, αγωνιστή, διανοούμενου και ξεχωριστού καλλιτέχνη, που με
το πρωτοποριακό του έργο τίμησε την Ελλάδα και το λαό της. Ο Νίκος Κούνδουρος  ήταν
και θα παραμείνει στη συνείδησή μας ως μια κορυφαία και εμβληματική φυσιογνωμία της
Τέχνης και του Πολιτισμού μας.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους κοντινούς του ανθρώπους.


Για το Π.Σ.Π.Α.
Η Διευθύντρια Δημοτικού                                Η Διευθύντρια Γυμνασίου-Λυκείου
Φανή Τσιαμπάση                                                      Ελένη Δανίλη

 

 

 

3-2-2017

Κοπή πίτας 2017 Συλλόγου Αποφοίτων ΠΣΠΑ.
 
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στις 11.00 π.μ.
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΠΣΠΑ
 
prosklisi pitta2017
 

27-1-2017

Συμμετοχή  μαθητών ΠΣΠΑ στο  Μαθηματικό Διαγωνισμό  "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ"

Eνημερώνουμε τους μαθητές του σχολείου μας που θα συμμετάσχουν στο Μαθηματικό διαγωνισμό ''ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ'' σχολικού έτους 2016 - 2017 ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 09.00 - 12.00, στο κτήριο του ΝΕΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ, ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ 13α  (μεταξύ των οδών Μαυρομιχάλη και Χαριλάου Τρικούπη)


 

 

11-1-2017

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, συγχαίρουν τους παρακάτω μαθητές για την επιτυχία τους
στον 77ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ», Σχολικού Έτους 2016 – 2017.

Α.Α.

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΤΑΞΗ

ΤΜΗΜΑ

1 ΓΛΕΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Β1
2 ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Β1
3 ΚΩΝΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Β1
4 ΜΠΡΓΚΟΒΙΤΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΠΑΥΛΟΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Β1
5 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Γ1
6 ΘΕΟΔΟΣΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ - ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ Δ1
7 ΜΠΡΓΚΟΒΙΤΣ ΜΑΓΙΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ Δ1
8 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ Δ2


 

16-12-2016

Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2016.
Πέμπτη 22/12/2016
11.00-16.00
1 όροφος ΠΣΠΑ
bazaar2016

 

30-11-2016

Η Εκδήλωση για το σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο.

«Πρώτη Προβολή» (Νίκος Κούνδουρος , ο απόφοιτος του ΠΣΠΑ)

 

koundourosΓια το βραβευμένο σκηνοθέτη και το έργο του μίλησαν, ο κ. Άγγελος Δεληβοριάς καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο κριτικός κινηματογράφου και απόφοιτος του ΠΣΠΑ κ. Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, ο πρόεδρος των αποφοίτων κ. Βαρότσος Γιάννης και η Διευθύντρια του ΠΣΠΑ κα  Ελένη Δανίλη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Ζουράρις, ο πρώην υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην βουλευτής κ. Κων/νος Τσουκαλάς, ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος και πολλοί απόφοιτοι του ΠΣΠΑ.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα τελετών ΠΣΠΑ, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016,  ΕΔΩ.


28-11-2016

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας 2016.

Το σχολείο μας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας στο έργο eTwinning "Boosting Language Skills ".
Αυτό σημαίνει πως η εργασία της διδάσκουσας κας Διονυσίας Τζακώστα, η εργασία των μαθητών και του σχολείου μας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

etw europeanqualitylabel 80868 el


18-11-2016

Αγαπητές και αγαπητοί,
ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών
σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο

«Πρώτη Προβολή»
(Νίκος Κούνδουρος, ο απόφοιτος του ΠΣΠΑ)

που διοργανώνει
την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 στις 18:30 το απόγευμα,
στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας,

Κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο συναπόφοιτος μας
Νίκος Κούνδουρος (αποφ. 44),
ο οποίος θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία και τη δουλειά του.
Θα μιλήσουν εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον
χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, παράλληλα
με την παρουσίαση αποσπασμάτων από το έργο
του συναπόφοιτου μας σκηνοθέτη και εικαστικού.
Η παρουσία σας θα είναι τιμή για τον Σύλλογο μας και το Σχολείο μας.
Σας περιμένουμε όλες και όλους!


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου Αποφοίτων ΠΣΠΑ
π.α. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

pspakoundouros2


 

14-11-2016

Αλλαγές στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου.
Δημοσιεύθηκε τo Π. Δ.126/2016. 

Η Εγκύκλιος  του υπουργείου.

Το  ΦΕΚ Α΄ 211/11-11-2016 του Π.Δ.126/2016 με θέμα: «Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου»


 

7-11-2016

paideias26916cΨηφιακές βιβλιοθήκες και υπηρεσίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ανακαλύπτω. Δημιουργώ. Συμμετέχω.

Ο δικτυακός τόπος https://go.minedu.gov.gr στοχεύει στην ενημέρωση και υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών όσον αφορά την ανοιχτή πρόσβαση σε ψηφιακές βιβλιοθήκες & υπηρεσίες ανά βαθμίδα και γνωστικό αντικείμενο. Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.


 

24-10-2016

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Ενεργοποίηση Ειδικών Επταμελών Επιτροπών Νοσοκομείων για Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδ. έτος 2017-18.

Το Δελτίο Τύπου του υπουργείου.


 

18-10-2016

3η Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων,της Πέμπτης 20/10/2016.

 

athl2016


 

10-10-16

Aλλαγές στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου βάσει προεδρικού διατάγματος που προωθείται από το υπουργείο Παιδείας.

Το ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου (166077/Δ2).


 

23-9-2016

Καινοτόμος Δράση: «Από το σχολείο στη γειτονιά, από τη γειτονιά στην πόλη»

για μαθητές Β΄ Γυμνασίου-Β΄ Λυκείου,  κάθε Παρασκευή.
Επόπτρια: Κατερίνα Κυριακού, φιλόλογος, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης.

Περισσότερα ΕΔΩ


23-9-2016

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ Β1 & Β2


Το σχ. έτος 2016-17 θα λειτουργήσει στο σχολείο μας για τους μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας στο μάθημα των Αγγλικών. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προετοιμασία των μαθητών για την απόκτηση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας του ΚΠΓ (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας) επιπέδου Β1 ή/και Β2 (Pre-Lower, Lower).


20--9-2016

   ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ανακοίνωση
για την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.
Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό (άρ.16, παρ.2 του Συντάγματος) και διδάσκεται στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα επίσημα υποχρεωτικά αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα, ακολουθεί τους γενικούς σκοπούς της εκπαίδευσης και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα απαλλαγής σε μη Χριστιανούς Ορθόδοξους μαθητές, δηλαδή αλλόθρησκους ή ετερόδοξους ή άθρησκους, που επικαλούνται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, να απαλλαγούν από την παρακολούθησή του.
   Η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών ρυθμίζεται από την εγκύκλιο 12773/Δ2/23-1-2015 χορηγείται ύστερα από Υπεύθυνη Δήλωση του ίδιου του μαθητή (αν είναι ενήλικος) ή των δύο γονέων του (αν είναι ανήλικος), στην οποία θα αναφέρεται ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναφορά του θρησκεύματος στο οποίο ανήκει, εκτός αν το επιθυμεί.
   Η παραπάνω Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής και των δύο γονέων του μαθητή ή του νόμιμου κηδεμόνα του, παραλαμβάνεται από το Διευθυντή του σχολείου εντός αποκλειστικής χρονικής προθεσμίας που διαρκεί έως και την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 και προσυπογράφεται από το διδάσκοντα εκπαιδευτικό.
   Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο των Διδασκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1566/1985 (Α΄ 167) και της υπ΄αριθμ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002 (Β΄ 1340) υπουργικής απόφασης, αποφασίζουν κατά περίπτωση για τον τρόπο που απασχολούνται υποχρεωτικά οι απαλλασσόμενοι μαθητές, συντάσσοντας σχετική πράξη.
Η ισχύς της χορήγησης απαλλαγής είναι ετήσια και ανανεώνεται για κάθε σχολικό έτος με την ίδια διαδικασία.  
 
                                                                                                        Από τη Διεύθυνση            

 

Διάκριση εργασίας μαθητών του Π.Σ.Π.Α. στο 5ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο ACSTAC 2016.


awards1Η εργασία των μαθητών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου του ΠΣΠΑ, Μπούρχας Ιωάννας,Νικολάου Σπύρου και Φειδάκη Λεωνίδα κρίθηκε ως η 2η πλέον ενδιαφέρουσα εργασία του 5ου Διεθνούς μαθητικού συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας 2016, στη θεματική ενότητα της Φυσικής.Στους μαθητές μας απενεμήθη η σχετική διάκριση.Περισσότερα εδώ.

 

 


 

13-9-2016

etw qualitylabel 80868 el

Etwinning Programme “Boosting Language Skills”

Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες του τμήματος Δ2-Αγγλικών (σχ. έτος 2015-2016) του Π.Σ.Π.Α. των οποίων οι εργασίες και συνεισφορά στην ολοκλήρωση του προγράμματος etwinningBoosting Language Skillsβραβεύτηκαν με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν στο έργο μας.

Η Διδάσκουσα

Διονυσία Τζακώστα

 


13-9-2016

ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ B

                                                                             Η Διδάσκουσα
                                                                          Διονυσία Τζακώστα

 

 

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές μας για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ!

Το ΕΠ.Ε.Σ., η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τους αποφοίτους του ΠΣΠΑ για τις επιτυχίες τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2016. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία!

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2016 : Ποσοστό επιτυχίας 95,12%
Οι 39 από τους 41 μαθητές που συμπλήρωσαν Μηχανογραφικό Δελτίο (Νέο Σύστημα-90%) πέτυχαν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σύνολο υποψηφίων (Νέο Σύστημα-90%) : 41    Εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ : 39.     Ποσοστό επιτυχίας : 95,12%


Δείτε τον κατάλογο επιτυχόντων 90% (Νέο Σύστημα) 2016.

 
23-8-2016
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ
το σχολικό έτος 2016-17.

Την Τετάρτη, 24-8-2016, στις 10 η ώρα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φϊλης σε συνέντευξη τύπου θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Από τις 11 η ώρα το πρωί της Τετάρτης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr
πληκτρολογώντας
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ίδιας ημέρας.

Επίσης, 11 η ώρα αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.Σχολικό Έτος 2015-16
 
6-7-2016

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ (Μ.Δ.) 2016.

Τη μετονομασία τμημάτων του Μηχανογραφικού Δελτίου των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016, γνωστοποιεί με εγκύκλιο του, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας .
Υπενθυμίζεται ότι η λήξη της προθεσμίας, ηλεκτρονικής υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2016, είναι η Παρασκευή 8/7/2016.


 

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας Φ251/97917/Α5 14-6-2016, Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. (Δικαιούχοι υποβολής Μ.Δ. ΓΕΛ, Δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας)

α) Οδηγίες και διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων 2016.

β) Εγχειρίδιο Χρήσης υποψηφίου ΓΕΛ (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ)

γ) Το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2016 με το ΝΕΟ σύστημα  (Κλικ ΕΔΩ).
δ) Το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ 2016 με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα  (Κλικ ΕΔΩ).

Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων 2016 στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

 Φόρμα Υπολογισμού Μορίων   (Εφαρμογή υπουργείου Παιδείας.)


24-06-2016
Τελικοί πίνακες μοριοδότησης εκπαιδευτικών
που υπέβαλαν αίτηση απόσπασης στο ΠΣΠΑ για το σχολικό έτος 2016-17.

α) Φιλολόγων ΠΕ02 β) Μαθηματικών ΠΕ03 γ) Δασκάλων ΠΕ70


22-6-2016
Αποτελέσματα κλήρωσης μαθητών/τριών,
για φοίτηση στο ΠΣΠΑ το σχολικό έτος 2016-17.

 
17-06-2016
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟaffiche
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η γιορτή για την αποφοίτηση των μαθητών της Γ΄Λυκείου του Σχολείου μας θα γίνει την Πέμπτη, 23/6/2016, στις 8:30 μμ.
Κατά τη διάρκειά της θα γίνει επίδοση των απολυτηρίων.
Από τη Διεύθυνση.
 

17-06-2016
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016.
 
Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων 2016 στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

17-06-2016
Αξιολογικοί πίνακες των υπό απόσπαση εκπαιδευτικών στο ΠΣΠΑ
κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ70 για το σχολικό έτος 2016-17.

16-6-2016
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016
 Φόρμα Υπολογισμού Μορίων  (Εφαρμογή υπουργείου Παιδείας.)
 

 

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας Φ251/97917/Α5 14-6-2016, Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. (Δικαιούχοι υποβολής Μ.Δ. ΓΕΛ, Δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας)
α) Οδηγίες και Διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων 2016.
γ) Το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2016 με το ΝΕΟ σύστημα  (Κλικ ΕΔΩ).
δ) Το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ 2016 με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα  (Κλικ ΕΔΩ).
                                                                                  

 

3-6-2016

       

 

     eldim

    EΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑTΙΑ                                  

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΕΠ.Ε.Σ)

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

(ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ)

Ταχ. Δ/νση: Σκουφά 43     

Τ.Κ. – Πόλη : 10673 - Αθήνα

Πληροφορίες Δημοτικό: κ. Τσιαμπάση

                         Γυμνάσιο Λύκειο: κ. Δανίλη

Τηλέφωνα Δημοτικού: 2103610527, 2103601664

email Δημοτικού: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνα Γυμνασίου- Λυκείου: 2103611112 & 2103512761

email Γυμνασίου- Λυκείου :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

      

Αθήνα, 2 /06/2016

   

ΘΕΜΑ:     “ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΠΕ70, ΠΕ71, ΠΕ02, ΠΕ03

                                               ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2016-17”

Το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο του Σχολείου (ΕΠΕΣ)

π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι

την κάλυψη

  • μίας (1) θέσης εκπαιδευτικού ΠΕ70
  • μίας (1) θέσης εκπαιδευτικού ΠΕ71
  • μίας (1) θέσης εκπαιδευτικού ΠΕ02
  • μίας (1) θέσης εκπαιδευτικού ΠΕ03

με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα, με απόσπαση, για το σχολικό έτος 2016-17.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: https://iep.edu.gr/services/mitroo/login.php

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν επίσης τη δυνατότητα να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή την αίτησή τους στο σχολείο.

                                               Η Πρόεδρος του ΕΠΕΣ

                                              Αγγελική Σακελλαρίου

               

 Συνημμένα έγγραφα :   ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΣΠΑ_ΠΕ70_ΠΕ071_ΠΕ02_ΠΕ03

                                          ΣΥΝΟΔ 1. ΑΙΤΗΣΗ-Φόρμα εκπαιδευτικών για απόσπαση 2016.

                                          ΣΧΕΔΙΟ 2-ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

                                           ΣΥΝΟΔ 3.Διευκρινίσεις Μοριοδότησης 2016


Ενημέρωση 3-6-2016

27-5-2016

Οι Τελικοί πίνακες υποψηφίων για εισαγωγή στο Π.Σ.Π.Α.
το Σχολικό Έτος 2016-2017.

 

α). Τελικός Πίνακας υποψηφίων για την Α΄ Γυμνασίου 2016-17.

β). Τελικός Πίνακας υποψηφίων για την Α΄  Λυκείου   2016-17.   

ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 

Η κλήρωση για την επιλογή των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου θα γίνει: την Τετάρτη 22 Ιουνίου, 2016 και ώρα 12 και 12:30 αντίστοιχα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

 
 

 
23-5-2016
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ  ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ Π.Σ.Π.Α. ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17.


α). Πίνακας αιτήσεων υποψηφίων για την Α΄ Γυμνασίου.

β). Πίνακας αιτήσεων υποψηφίων για την Α΄ Λυκείου.

Η ανάρτηση των οριστικών πινάκων θα γίνει την Παρασκευή 27/5/2016.


 

11-5-2016
ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Μαθητών  Γυμνασίου ΠΣΠΑ

Η έκθεση Τεχνολογίας παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016.
Οι ατομικές και οι ομαδικές εργασίες των μαθητών, της Α΄,Β΄, &  Γ΄ Γυμνασίου στο μάθημα της τεχνολογίας,
εκτίθενται στον 1ο όροφο, στις αίθουσες 17, 1, 2, & 3.  Ώρες λειτουργίας της έκθεσης τεχνολογίας 10.00-14.00


 
 
 21-4-2016
Επιτυχής η Ημερίδα «Νίκος Πουλαντζάς» που έγινε στο ΠΣΠΑ στις 15-4-2016.

0poulantzasΗ Ημερίδα «Νίκος Πουλαντζάς, ο απόφοιτος του Π.Σ.Π.Α.», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων του Π.Σ.Π.Α. σε συνεργασία με το Σχολείο μας, στις 15-4-2016,πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Θερμές ευχαριστίες στις μαθήτριες της Β΄Λυκείου της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, οι οποίες με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Κατερίνας Μανδρώνη παρουσίασαν τον Νίκο Πουλαντζά ως μαθητή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, απόφοιτος του Σχολείου μας, ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, οι Πανεπιστημιακοί Κ. Τσουκαλάς, Εμ. Μαυρομάτης, Φ. Τσαλίκογλου, και Χ. Μπαρτσόκας, ο σκηνοθέτης Ν. Κούνδουρος, απόφοιτος του Σχολείου μας, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μ. Λαμπράκη-Πλάκα, και η π. βουλευτής Άννα Φιλίνη (απόφοιτος Δημοτικού ΠΣΠΑ)
 

 
14-4-2016
ΗΜΕΡΙΔΑ : «Ακαδημαϊκές διαδρομές»
Η φιλοσοφία του Πλάτωνα στη σχολική πράξη

Περισσότερα και το πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ
 
αφίσα ημερίδας
 

 13-4-2016
Εκδήλωση τιμής στη Μνήμη του αποφοίτου του Σχολείου μας Νίκου Πουλαντζά.
 
prosklisiPoulantzas

 
 
Συμμετοχή μαθητριών της Β΄ Λυκείου του Π.Σ.Π.Α.
στο 5ο Διεθνές μαθητικό συνέδριο ACSTAC 2016

30-3-2016
Οι μαθήτριες της Β Λυκείου Διαμαντή Γεωργία και Κατάκου Γεωργία παρουσίασαν στο 5ο Διεθνές μαθητικό συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας (http://www.acstac.gr/index.php/el/) την εργασία με τίτλο: «Το Βέλος του Χρόνου σε σχέση με την αρχαιοελληνική αντίληψη για το χωρόχρονο. Η περίπτωση του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και του Eddington». Λεπτομέρειες εδώ.


Διάκριση εργασίας μαθητών του Π.Σ.Π.Α. στο
5ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο ACSTAC 2016.

29-3-2016
awards1Η εργασία των μαθητών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου του ΠΣΠΑ, Μπούρχας Ιωάννας,Νικολάου Σπύρου και Φειδάκη Λεωνίδα κρίθηκε ως η 2η πλέον ενδιαφέρουσα εργασία του 5ου Διεθνούς μαθητικού συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας 2016, στη θεματική ενότητα της Φυσικής.Στους μαθητές μας απενεμήθη η σχετική διάκριση. Περισσότερα εδώ.

 Διάκριση μαθητών του Π.Σ.Π.Α. στο διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης.

28-3-2016
noimΤριμελής ομάδα από μαθητές του γυμνασίου του σχολείου μας διακρίθηκε στο διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης (MLC) που πραγματοποιήθηκε στις 4, 5 και 6 Μαρτίου 2016 στη Θεσσαλονίκη. Λεπτομέρειες εδώ.

 

 


Διάκριση μαθητών του ΠΣΠΑ στο διαγωνισμό της Γαλλοφωνίας 2016.

22-3-2016
Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου και της Α΄ τάξης Λυκείου διακρίθηκαν στο διαγωνισμό της Γαλλοφωνίας 2016.
Οι μαθητές βραβεύτηκαν από τις πρεσβείες των Γαλλόφωνων χωρών το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Λεπτομέρειες και φωτογραφίες από τη βράβευση εδώ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

21-3-2016
Πρόσκληση για ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική επίσκεψη


 

ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ  Π.Σ.Π.Α.  ΚΑΙ  1ου «ΛΑΠΠΕΙΟΥ» ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

9-3-2016

Κατά το διάστημα 10-20 Μαρτίου 2016 το Π.Σ.Π.Α. θα πραγματοποιήσει από κοινού με το 1ο «Λάππειο» Γυμνάσιο της Νάουσας, διασχολική δράση στη Νάουσα και την Αθήνα στο πλαίσιο εγκεκριμένου πολιτιστικού προγράμματος με θέμα Θρησκευτικές κοινότητες και αστικό τοπίο. Η περίπτωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και η παλιά πόλη της Νάουσας.
Υπεύθυνοι καθηγητές : Κατερίνα Κυριακού και Νίκος Ανδριώτης. Συμμετέχουν 12 μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου.
Στόχοι της διασχολικής δράσης είναι:
α) Να εξοικειωθούν οι μαθητές με τον αστικό χώρο και να προσεγγίσουν βιωματικά το παρελθόν. β) Να έλθουν σε επαφή οι μαθητές των δύο σχολείων, να περπατήσουν (σ)τις πόλεις τους μαζί και να γνωρίσουν μια πτυχή της ιστορίας τους. γ) Να συζητήσουν για τη διάσωση ή την επανάχρηση μνημείων, είτε αυτά σχετίζονται με τη λατρεία είτε με την καθημερινότητα κάθε θρησκευτικής κοινότητας. δ) Να αξιοποιήσουμε προς χάριν της σχολικής κοινότητας την παιδαγωγική εμπειρία που αποκομίσαμε τη διετία 2013-2015, κατά την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius (www.memoroom.blogspot.gr). Με τη διασχολική αυτή δράση εγκαινιάζουμε μια νέα πρακτική για το σχολείο μας, καθώς, κατά τις εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αθήνα και στη Νάουσα, οι μαθητές του ενός σχολείου θα φιλοξενηθούν από τους μαθητές του άλλου.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη του Π.Σ.Π.Α. θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 10 και 13/3/2016, ενώ του 1ου Λαππείου Γυμνασίου μεταξύ 17 και 20/3/2016.


Μαθητής του ΠΣΠΑ Πρωταθλητής Εφήβων στη Ξιφασκία.

8-3-2016
kritidisxifask3Θερμά συγχαρητήρια στο μαθητή του Σχολείου μας Βασίλη Κρητίδη που στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, κατακτώντας το Χρυσό Μετάλλιο, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, στο Ξίφος Ασκήσεως.

Λεπτομέρειες Εδώ.

 

 


 

Το ΠΣΠΑ οργανώνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

1-3-2016

PicCollagepspsΤο Σχολείο μας συναισθανόμενο τις κακουχίες και τον πόνο των προσφύγων, οργανώνει συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης από την Τρίτη 1 Μαρτίου έως την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του ΠΣΠΑ.

 

Επισυνάπτεται η λίστα με τα είδη που συγκεντρώνουμε.

1. Ρουχισμός & εφόδια
Sleeping bags
Αδιάβροχα ενηλίκων (πόντσο)
Αδιάβροχα παιδικά
Κάλτσες (απορροφητικές)
Εσώρουχα (από βιοτεχνία)
Μάρσιπους για μωρά
Σακίδια πλάτης
Εσώρουχα ισοθερμικά
Θερμικές κουβέρτες επιβίωσης
 
2. Τρόφιμα
Νερό σε συσκευασία των 500ml
Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (σνακ)
Γάλα σε σκόνη
Τσάι (απλό)
Χυμοί
Κρουασάν
Σταφίδες
Μπισκότα
Σπαγγέτι
Κριθαράκι
 
3. Είδη προσωπικής υγιεινής
Μωρομάντηλα
Χαρτομάντηλα
Χαρτί υγείας
Πάνες για μωρά
Ξυραφάκια
Σερβιέτες
Οδοντόβουρτσες
Οδοντόκρεμες
Σαμπουάν
Αφρόλουτρα
Σαπούνι πλάκα
Μπιμπερό
4. Φάρμακα
Tobrex
Otrivin
Γάντια
Αντιδιαρροικά σιρόπια για παιδιά-ενηλίκες
Γαστροπροστασία, χάπια ενηλίκων
Σπασμολυτικά ενηλίκων
Αντιεμετικά, σιρόπια -ταμπλέτες
Ουρολοιμώξεις ταμπλέτες
Αντιφλεγμονώδη χάπια
Αντισηπτικά χεριών
Kαραμέλες για το λαιμό
Κορτιζονούχες κρέμες ενηλίκων-κρέμες για βρεφικό εξάνθημα
Voltaren κρέμα
Βιταμίνες
Aerolin
Φυσιολογικός ορός σε Αμπούλες
Φυσικά δάκρυα
Γλωσσοπίεστρα
Σύριγγες 10ml
Claripen για παιδιά και ενήλικες
Αυτοκόλλητα ράματα
Αλοιφή για αιμορροΐδες
Κορτιζονούχα εισπνεόμενα
Soldesanil
Fucidin γάζες
Αλοιφή συγκάματος
ΟΧΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ! ΟΧΙ ΧΟΙΡΙΝΟ!
ΟXI τρόφιμα που αλλοιώνονται εύκολα
ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ εκτός από τα αναφερόμενα!
ΟΧΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ  (εκτός από καινούργια αθλητικά με ΕΜΦΑΝΕΣ το νούμερο)
 
 

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του σχολείου μας  

 Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι: Το bazaar του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Το ποσό των χρημάτων που συγκεντρώθηκε κατατέθηκε στο Χαμόγελο του Παιδιού χάρη σε όλους εσάς!

Τα δώρα (ρούχα, παιχνίδια κ.λ.π.) προσφέρθηκαν στα Παιδικά Χωριά SOS.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ.


 

Το ΠΣΠΑ πραγματοποιεί δύο εθελοντικές Δράσεις την περίοδο των Χριστουγέννων 2015.

Πρόσκληση για συμμετοχή στις εθελοντικές Δράσεις των Χριστουγέννων 2015.

bazaar


 

 
                   ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ eTwinning

 5/11/2015

Το σχολείο μας βραβεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την πραγματοποίηση κατά το σχ. έτος 2014-15 του προγράμματος eTwinning "TheCareerProject".

Το έργο υλοποιήθηκε από το τμήμα Δ1-Αγγλικών υπό την επίβλεψη της διδάσκουσας κας Τζακώστα Διονυσίας. Η βράβευση αυτή σημαίνει πως η εργασία των μαθητών και του σχολείου μας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

twinn2015 


 

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015

9/10/2015

Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΠΣΠΑ.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ

athlitikes2015

 


Απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας Αγγλικής γλώσσας: Α΄ γυμνασίου

7/9/2015

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου από τα τμήματα των Αγγλικών (μεσαίο και προχωρημένο επίπεδο) που συμμετείχαν στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας και απέκτησαν πιστοποιητικά επιπέδου Β1 (Pre-Lower) και Β2 (Lower).

Ευχόμαστε καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στις προσπάθειες των μαθητών/τριών μας.

Οι Διδάσκουσες

Μπαχά Φλώρα Τζακώστα Διονυσία


 ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Γ

Ο Όμιλος Αγγλικών Επιπέδου Γ (σχ. έτος 2014-15) συγχαίρει τους μαθητές του που συμμετείχαν και πέτυχαν στις εξετάσεις Γλωσσομάθειας αποκτώντας πιστοποιητικά επιπέδου Γ1 (Advanced) και Γ2 (Proficiency).

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στις προσπάθειές τους για την κατάκτηση και πιστοποίηση της γνώσης τους στη ξενόγλωσση εκπαίδευση.

Η Διδάσκουσα

Διονυσία Τζακώστα


Etwinning Programme “CAREER PROJECT”

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του τμήματος Δ1-Αγγλικών (σχολ. έτος 2014-2015) του Π.Σ.Π.Α. των οποίων οι εργασίες και η συνεισφορά στην ολοκλήρωση του προγράμματος etwinning “CareerProject” βραβεύτηκαν με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. Ευχαριστούμε όλους όσοι μάς βοήθησαν στο έργο μας.

Η Διδάσκουσα

Διονυσία Τζακώστα


 

 

19/6/2015

Γιορτή αποφοίτησης

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η γιορτή για την αποφοίτηση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου του Σχολείου μας θα γίνει την Πέμπτη, 25/6/2015, στις 8:00 μμ.
Κατά τη διάρκειά της θα γίνει επίδοση των απολυτηρίων.

Από τη Διεύθυνση


 

8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIUS

7/5/2015

8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIUS

VIBO VALENTIA, ΙΤΑΛΙΑ

10-16 Μαϊου 2015

Η τελευταία συνάντηση εργασίας του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο Vibo Valentia της Κάτω Ιταλίας με θέμα τα Αρχαιολογικά Μουσεία. Στην ελληνική αποστολή, η οποία θα παρουσιάσει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, συμμετέχουν οι μαθητές/μαθήτριες Ευγενία Φραγκολιά και Χριστίνα Μπερερή (Γ΄Γυμνασίου), Λυδία Μπόρση, Αρετή Μπαρτατίλα, Γεωργία Κατάκου, Γεωργία Διαμαντή, Άννα Σαλαβέρη, Γιώργος Μαυρογιώργης (Α΄Λυκείου) και Κωστής Σιάμος (Γ΄Λυκείου). Συνοδοί καθηγητές: Κατερίνα Κυριακού, Ελένη Ιωαννίδου και Νίκος Ανδριώτης, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Comenius.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

29/4/2015
ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
3 ΜΑΪΟΥ 2015, ώρα 19:00

"ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΤΖΑΖ"

Η κλασική συμφωνική ορχήστρα συναντά την τζαζ με τους δυναμικούς ρυθμούς, τις σαγηνευτικές μελωδίες και τους ξέφρενους αυτοσχεδιασμούς της.

Με σολίστα τον διάσημο Σουηδό τρομπονίστα Nils Landgren, μαέστρο τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη και με την αρωγή της Big Band του Δήμου Αθηναίων, οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα μας φανερώσουν την πιο ανάλαφρη πλευρά τους σε μία συναυλία crossover, που υπόσχεται να ομορφύνει το απόγευμα της Κυριακής μας!

- Έργα K. Stevens, J. Webb, K. Weill, N. Landgren κ.ά.

Ειδική τιμή εισιτηρίου για το Σχολείο μας: 3€

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ράνια Τσαμτσούρη


 29/4/2015

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
3 ΜΑΪΟΥ 2015, ώρα 19:00"ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΤΖΑΖ"Η κλασική συμφωνική ορχήστρα συναντά την τζαζ με τους δυναμικούς ρυθμούς, τις σαγηνευτικές μελωδίες και τους ξέφρενους αυτοσχεδιασμούς της.Με σολίστα τον διάσημο Σουηδό τρομπονίστα Nils Landgren, μαέστρο τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη και με την αρωγή της Big Band του Δήμου Αθηναίων, οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα μας φανερώσουν την πιο ανάλαφρη πλευρά τους σε μία συναυλία crossover, που υπόσχεται να ομορφύνει το απόγευμα της Κυριακής μας!- Έργα K. Stevens, J. Webb, K. Weill, N. Landgren κ.ά.Ειδική τιμή εισιτηρίου για το Σχολείο μας: 3€   Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ράνια Τσαμτσούρη   


ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

29/4/2015

To Σάββατο 25 Απριλίου 2015 διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών για τους μαθητές των Γυμνασίων "Πειραματίζομαι Ερευνώ και Ανακαλύπτω". Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τα Ε.Κ.Φ.Ε. και τους Σχ. Συμβούλους ΠΕ04 της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 108 μαθητές(ριες) από 27 Γυμνάσια.
Το σχολείο μας συμμετείχε με μια ομάδα μαθητών από τον όμιλο της Βιολογίας – Χημείας που λειτουργεί το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας και αποτελείτο από τους:

Αρβανιτίδου – Λυκόκα Κλεοπάτρα (Γ Γυμνασίου)
Αργυρό Νίκο (Γ Γυμνασίου)
Μπούρχα Ιωάννα (Β Γυμνασίου)
Ρενιέρη Ανδροκλή (Α Γυμνασίου)
Σαουά – Κόρκο Δημήτρη (Α Γυμνασίου)

Η ομάδα βαθμολογήθηκε με άριστα σε όλα τα μαθήματα που διαγωνίστηκε (Φυσική-Χημεία-Βιολογία-Γεωγραφία).Την ομάδα προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί: κ.κ. Δανίλη Ελένη, Ιωαννίδου Ελένη και Παπατσίμπα Λαμπρινή.Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για αυτή τη διάκριση και τους ευχόμαστε να έχουν καλή πρόοδο και πάντα οι κόποι και οι προσπάθειές τους να αμείβονται με επιτυχίες.            


ΤΟ “ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ” ΤΟΥ Π.Π.Σ.Π.Α. ΣΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

20/4/2015

Ανδρέα Φλουράκη
όχι και τόσο άγριο-τι έχεις, ρε;
-τίποτα.
-τι σκέφτεσαι;
-διάφορα, μωρέ...
-γιατί; δεν είσαι καλά;
-άστο...Μια παράσταση για όλα τα τίποτα, τα διάφορα και άστο στη ζωή ενός εφήβου.Μια παράσταση για όλα αυτά που δεν λέμε ποτέ στους μεγάλους.Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ξανθόπουλος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Συγγρού 107-109
Βοηθός σκηνοθέτη: Θανάσης Μεγαλόπολης 24/4, ώρα 19:00 και 26/4, ώρα 18:00
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κατερίνα Κυριακού Δελτία εισόδου 90΄πριν από κάθε παράσταση

Αφίσα της Χλόης Παρέ-Αναστασιάδου για την παράσταση1057573

   Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

 5737037 orig

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα, Ανδρέα Φλουράκη


  


Δράσεις για την Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

8/3/2015

Στις 4 Μαρτίου παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση "Ο γδαρμένος" για το Λύκειο του ΠΠΣΠΑ, ενώ στις 6 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου συμμετείχαν στο εργαστήριο της Κλειώς Φανουράκη "Φτου Ξελευτερία".      

 bulling1 8 3                           bulling2 8 3                       

                   


 


Εκδήλωση με θέμα: «Ηλεκτρομαγνητικές Ακτινοβολίες: Διερευνώντας μύθους και πραγματικότητες»

5/3/2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Π.Π.Σ.Π.Α. σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα:
«Ηλεκτρομαγνητικές Ακτινοβολίες: Διερευνώντας μύθους και πραγματικότητες»

 

ilektromagn3 2015 


 

Πολυμερής σχολική σύμπραξη COMENIUS - 6η Συνάντηση εργασίας 14/12/2014comenius12 2014 Κατά το διάστημα 14-19/12/2014 το Π.Π.Σ.Π.Α. θα φιλοξενήσει την 6η συνάντηση εργασίας του COMENIUS The Memory Room of Our Identity: Our Museums, στην οποία θα πάρουν μέρος έξι σχολεία από την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Σλοβενία.  comenius12b 2014Θέμα της συνάντησης: "Μουσεία Λατρευτικής Παράδοσης και Πολιτισμού". Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτική δράση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ξεναγήσεις από τους μαθητές του Π.Π.Σ.Π.Α. σε βυζαντινά και μουσουλμανικά μνημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και εκπαιδευτική εκδρομή στην Αργολίδα.


 Comenius / 6η συνάντηση εργασίας :

29/11/2014  Ενημέρωση γονέων

H φιλόλογος Κατερίνα Κυριακού, συντονίστρια του Π.Π.Σ.Π.Α. για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius "Τhe Memory Room of Our Identity: Our Museums", καλεί τους γονείς των μαθητών μας που συμμετέχουν σε αυτό σε ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 14:00μ.μ., εν όψει της 6ης συνάντησης εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 14 έως 19 Δεκεμβρίου 2014.

Από τη Διεύθυνση


" Οι μαθητές ρωτούν τους Βιοεπιστήμονες"

23/11/2014

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου ώρα 14:15 η Κα Ιωαννίδου θα συνοδέψει μαθητές σε εκδήλωση για μαθητές στο πλαίσιο του 9ου Συνεδρίου της ΠΕΒ με θέμα " Οι μαθητές ρωτούν τους Βιοεπιστήμονες" στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, (Σωρανού του Εφέσου 4, Αθήνα.(Μετρό Κατεχάκη, πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο "Σωτηρία").


 

Εκδήλωση Συλλόγου των Αποφοίτων του Π.Σ.Π.Α.

14/11/2014


Συμμετοχή του Σχολείου μας σε Διάλεξη - Συζήτηση στο Μέγαρο Μουσικής
13/11/2014

Συμμετοχή του Σχολείου μας σε Διάλεξη - Συζήτηση στο Μέγαρο Μουσικής στις 13/11/2014 και ώρα 19:00 με θέμα :

Το γονιδίωμά μας "Γνώθι σαυτόν" Μύθοι, προκλήσεις και προοπτικές
Η Βιολόγος κα. Ιωαννίδου Ελένη θα συνοδέψει μαθητές του Σχολείου στη συζήτηση.


Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας.

6/11/2014

 


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Π.Π.Σ.Π.Α. ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ “BACK TO SCHOOL” (ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ)


30/10/2014
Το Π.Π.Σ.Π.Α. συμμετείχε την Πέμπτη 30/10/2014 στη δράση “BACK TO SCHOOL”, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης η κα Παρασκευά Μαριάννα, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισκέφθηκε το σχολείο μας και ενημέρωσε τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου σχετικά με τα όργανα, τους θεσμούς και τις πολιτικές της Ε.Ε. αλλά και κατόπιν ερωτημάτων των μαθητών, για τις σπουδές, την εργασία και τη ζωή στο εξωτερικό.Συντονίστρια της παραπάνω δράσης ήταν η κα Τζακώστα Διονυσία.


 ΕΝΑΡΞΗ ΟΜΙΛΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣomilos China7464005 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤην Παρασκευή, 31-10-2014, στις 14:15, αρχίζει ο Όμιλος Κινέζικης Γλώσσας.

 Συμμετοχή μαθητών του Π.Π.Σ.Π.Α. στον διαγωνισμό της Ε.Μ.Ε.
25/10/2014

Ομάδα μαθητών του Π.Π.Σ.Π.Α. θα συμμετάσχει στον 75ος Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ», που θα γίνει το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9.00 π.μ.. Οι μαθητές του σχολείου μας θα διαγωνισθούν στο 2ο Εξεταστικό Κέντρο Αθηνών: 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών (Διεύθυνση: Τσόχα 43 και Φιλήμονος 38, Αμπελόκηποι).
Κατάσταση συμμετεχόντων μαθητών
Αν υπάρχουν και άλλοι μαθητές που θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό να επικοινωνήσουν με τον κ. Θ. Πετρέσκου.


 

Συμμετοχή του Σχολείου μας σε ημερίδα Ινστιτούτου Μοριακής Ιατρικής & Βιοϊατρικής Έρευνας
19/10/2014

Την Τετάρτη 29-10-2014 και ώρα 17:00 - 20:00 το Ινστιτούτο Μοριακής Ιατρικής & Βιοϊατρικής Έρευνας σε συνεργασία με την Δ/νση Δ/βαθμιας Εκπ/σης Αθήνας και το 1ο Γυμνάσιο Αλίμου διοργανώνει ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου με θέμα "Νευρολογία της μάθησης". Η κα. Ιωαννίδου Ελένη Βιολόγος θα συνοδέψει μαθητές του Σχολείου μας στην ημερίδα. Όσοι μαθητές θέλουν να παρακολουθήσουν να έρθουν σε επαφή με την καθηγήτρια.


Συμμετοχή στην Χορωδία του σχολείου

13/10/2014


Ο Αθλητισμός κατά του ρατσισμού: εκδηλώσεις στο ΠΠΣΠΑ

2/10/2014athlit2014


 Ανοίγει η Βιβλιοθήκη

2-10-2014biblioth2014 Επιστρέψαμε! Κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 9:50 έως τις 10:05 ένα βιβλίο σέ περιμένει.


5η Συνάντηση Προγράμματος COMENIUS Λοτζ - Πολωνία 28/9-4/10/2014
27/9/2014

Κατά το διάστημα 28/9-4/10/2014 θα πραγματοποιηθεί στο Λοτζ της Πολωνίας η 5η συνάντηση εργασίας του Προγράμματος Comenius με θέμα τα Μικρά Θεματικά Μουσεία. Η ελληνική αποστολή θα παρουσιάσει το Μουσείο των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων στον τερματικό σταθμό του Πειραιά (http://www.museum-synt-isap.gr/en/) και το κοινωνικό τοπίο της Αθήνας, όπως αυτό ξεδιπλώνεται κατά μήκος της διαδρομής Πειραιάς-Κηφισιά στο βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη, Η Αθήνα της μιας διαδρομής, εκδ. Γαβριηλίδη, Αθήνα 2013.
Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν οι καθηγητές Κατερίνα Κυριακού (συντονίστρια) και Νίκος Ανδριώτης (μέλος της παιδαγωγικής ομάδας) καθώς και οι μαθητές της Γ΄Λυκείου Ελένη Νεφέλη Παρασκευοπούλου και Πάρις Τουτέρα-Κυριακόπουλος.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ (ΚΠΓ) ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

18/9/2014

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα ξεκινήσει μια ουσιαστική, στοχευμένη και υπεύθυνη προετοιμασία των μαθητών/τριών του σχολείου μας για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ), αναγνωρισμένου γλωσσικού τίτλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό που προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο αποτελεί και τον επίσημο φορέα των εξετάσεων.Η προετοιμασία ξεκινά από την Α¢ Γυμνασίου και εντάσσεται στο υφιστάμενο αναλυτικό πρόγραμμα, καθώς τα βιβλία είναι προσαρμοσμένα στη φιλοσοφία του συγκεκριμένου πτυχίου. Σε καθεμία από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου (Α, Β, Γ) γίνεται στοχευμένη προετοιμασία με βάση το υλικό εξετάσεων των προηγούμενων ετών, για μία ώρα εβδομαδιαίως, στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές/τριες. Στα μέσα της χρονιάς θα διεξαχθεί εξέταση προσομοίωσης για τα επίπεδα Β (Β1-Intermediate & Β2-Lower) και Γ (Γ1-Advanced & Γ2-Proficiency) και θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα οι γονείς, χωρίς να υποχρεούνται να υποβάλουν τα παιδιά τους στη διαδικασία των εξετάσεων.Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά (2013-2014) μέσω του Ομίλου Αγγλικών, κάτι που θα συνεχιστεί και φέτος, με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα και σημαντικές επιτυχίες των μαθητών μας στα επίπεδα Β1, Β2, Γ2. Η μέχρι τώρα εφαρμογή δημιούργησε ενθουσιασμό και κίνητρα μάθησης για τους μαθητές/τριες.Υπεύθυνες για την οργάνωση και υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί Αγγλικών του σχολείου μας κ.κ. Μπαχά Φ. και Τζακώστα Δ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας και ευελπιστούμε στην υποστήριξη της προσπάθειάς μας.Περισσότερες πληροφορίες για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: www.minedu.gov.gr

Από το σχολείο


 

 ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΣΕΒΙΛΛΙΑΝΙΚΩΝ AZULEH

10/9/2014
Με τη λήξη του σχολικού έτους 2013-2014 η μαθήτρια της Γ΄Λυκείου Χλόη Παρέ-Αναστασιάδου (φοιτήτρια πια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών) δώρισε στο σχολείο επιτοίχια σύνθεσή της από 72 χειροποίητα κεραμικά πλακάκια με τίτλο «haiku», την οποία δημιούργησε με αφορμή τη συμμετοχή της στην 1η συνάντηση εργασίας του Προγράμματος Comenius στην Ισπανία, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την τοπική παράδοση των σεβιλλιάνικων azulejos (αθουλέχος). Από το Νοέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014 πειραματίστηκε επανειλημμένα στην κατασκευή κεραμικών πλακιδίων στο Εργαστήριο Κεραμικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας ( Εργαστήρι Παύλου Παλτόγλου, ΕΤΕΠ), για να δημιουργήσει τελικά τα «haiku», διαστάσεων 130x330cm. Η σύνθεση, που θα περιληφθεί στα παραδοτέα του Comenius τον Μάιο του 2015, τοποθετήθηκε στον αύλειο χώρο του Π.Π.Σ.Π.Α.

Περισσότερα για το έργο και φωτογραφίες εδώ


 

Επιτυχία μαθητών Ομίλου Αγγλικών στις εξετάσεις Γλωσσομάθειας
3/9/2014

ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Β

Ο Όμιλος Αγγλικών Επιπέδου Β (σχ. έτος 2013-14) συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριές του που συμμετείχαν και πέτυχαν στις εξετάσεις Γλωσσομάθειας αποκτώντας πιστοποιητικά επιπέδου Β1 (Intermediate), Β2 (Lower) και Γ2 (Proficiency).
Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στις προσπάθειές τους για την κατάκτηση και πιστοποίηση της γνώσης τους στη ξενόγλωσση εκπαίδευση.
Η Διδάσκουσα
Διονυσία Τζακώστα

B LEVEL ENGLISH LANGUAGE STUDY GROUP

Our B Level English Language Study Group (2013-14 school year) wishes to congratulate our students who participated and succeeded in their English Language exams gaining B1 (Intermediate), B2 (Lower) and C2 (Proficiency) level certificates.
We wish all our students good luck in their efforts to conquer and certify their knowledge in foreign language mastery.

The teacher
Dionysia Tzakosta


 To "Θεατρικό Εργαστήρι" στη Βουλή των Εφήβων.

4/7/2014
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, ώρα 21:00, το "Θεατρικό Εργαστήρι" του Π.Π.Σ.Π.Α. παρουσιάζει στο Ίδρυμα Κακογιάννη την παράστασή του Έτσι Κάνουν Όλοι στο πλαίσιο της συνόδου της Βουλής των Εφήβων (σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη). Την παράσταση θα παρακολουθήσουν οι 300 έφηβοι βουλευτές απ' όλη την Ελλάδα, οι συνοδοί τους και αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Επόπτρια καθηγήτρια: Κατερίνα Κυριακού
Παραγωγή: Grasshopper Youth και Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση
theatriko bouli

 
 
Τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ ΄ Λυκείου (Σχολικό έτος 2013-14)
24/6/2014
apofitisi2013 14ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΣΠΑ
ΣΚΟΥΦΑ 43, 10673, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 3616005, 6974191628

 
 έΚΘΕΣΗ εΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 2013-2014 Π.Π.Σ.Π.Α.
19/5/2014
eikastika

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ Π.Π.Σ.Π.Α. ΣΕ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
14/5/2014
Ο μαθητής της Α΄ Λυκείου του Σχολείου μας Ανδρέικος Δημήτριος απέσπασε τον πρώτο έπαινο Λυκείων στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έτους εορτασμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

13/5/2014

theatr5 2014
 

4η Συνάντηση Προγράμματος Comenius Ιάσιο - Ρουμανία 12-17/5/2014
8/5/2014
Κατά το διάστημα 12-17/5/2014 θα πραγματοποιηθεί στο Ιάσιο της Ρουμανίας η 4η συνάντηση εργασίας του Comenius με θέμα τα Μουσεία που αναδεικνύουν την ταυτότητα, εν γένει, των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν η συντονίστρια Κατερίνα Κυριακού και το μέλος της παιδαγωγικής ομάδας Ελένη Ιωαννίδου. Με αφετηρία τη Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας, στο Μεταξουργείο, θα παρουσιάσουν τον καθημερινό “διάλογο” ανάμεσα στην πολυπολιτισμική γειτονιά του Μεταξουργείου και σε έργα της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής τέχνης από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης που φυλάσσεται στο ανακαινισμένο κτήριο του εργοστασίου επεξεργασίας μετάξης του 19ου αι. στην πλατεία Αυδή.
 
 
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ Π.Π.Σ.Π.Α.
8/5/2014

astronom1


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
7/5/2014


 

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
7/5/2014

astronom2


 

 

Το Π.Π.Σ.Π.Α. στο 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
1/4/2014
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ
11-13 Απριλίου 2014
ΈτσιΚάνουνΌλοι
(ένα σκωπτικό μιούζικαλ)
Η ομάδα του Ομίλου “Θεατρικό Εργαστήρι” του Π.Π.Σ.Π.Α.(επόπτρια: Κατερίνα Κυριακού) συμμετέχει στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου που θα πραγματοποιηθεί για 4η συνεχή χρονιά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση 11-13 Απριλίου 2014 (www.sgt.gr.).
Παραστάσεις: Παρασκευή 11/4/2014, ώρα 21:00 και Κυριακή 13/4/2014, ώρα 17:00.
Δελτία ελεύθερης εισόδου στα ταμεία της Στέγης μισή ώρα πριν από κάθε παράσταση.
stegigram


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΚΑΣΤΡΑ, ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ"
1/4/2014
romania2014Στο πλαίσιο της Πολιτιστικού Προγράμματος «Κάστρα, θρύλοι και παραδόσεις» σχεδιάστηκε και πραγματοποιή-θηκε ταξίδι της ομάδας που συμμετείχε στο πρόγραμμα, στη Ρουμανία, από τις 21 μέχρι 25 Μαρτίου 2014. Ήδη οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες είχαν εκπονήσει ατομικές εργασίες και παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια, που έτρεχε το πρόγραμμα, και οι εργασίες ήταν αυτές οι οποίες έδωσαν και την επιλογή της επίσκεψης σε αυτή τη βαλκανική χώρα. Η ομάδα του προγράμματος περιηγήθηκε στην πόλη του Βουκουρεστίου (Αψίδα του Θριάμβου, Μνημείο των Αεροπόρων, ιστορικά κτίρια, Πάρκο Χεραστράου, Κέντρο Τύπου, κ.α.) και επισκέφθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Παλάτι της Μονγκοσοάγια και το Μουσείο του Χωριού. Επιστέγασμα των επισκέψεων στο Βουκουρέστι ήταν το Παλάτι του Λαού. Στη συνέχεια, η ομάδα επισκέφθηκε τη Σινάια και τους πύργους Πέλες και Πελισόρ, τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ με τις αλλεπάλληλες οικιστικές φάσεις μέχρι σήμερα και κατέληξε στον πύργο Μπραν των Καρπαθίων.
Υπεύθυνοι του προγράμματος: οι κκ καθηγητές Κουτσουδάκη Ε., Πετρέσκου Θ. και Κεκροπούλου Μ.


Συμμετοχή του Π.Π.Σ.Π.Α. στην 6η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα-Μάρτιος 2014
1/4/2014
Το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε μέρος στην 6η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα, που διοργανώνεται από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας στη Θεσσαλονίκη. Εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές της Γ΄Λυκείου Πετρόγγονα Ευάγγελο και Ξενάκη Φώτη, οι οποίοι στις 29 Μαρτίου 2014 στην κεντρική αίθουσα του Συνεδρίου παρουσίασαν την εργασία που εκπόνησαν στο πλαίσιο των Ερευνητικών Εργασιών κατά το σχολ. έτος 2012-2013 με θέμα «Η διεπιστημονικότητα στη σύγχρονη έρευνα». Η παρουσίαση των μαθητών περιελάμβανε μια προσομοίωση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και δύο παραδείγματα Μαθηματικής Μοντελοποίησης, ένα από τον χώρο της Πληθυσμιακής Οικολογίας και ένα από τον χώρο της Κοινωνιολογίας και είχε ιδιαίτερα θερμή αποδοχή, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο του Σχολείου.
Υπεύθυνοι καθηγητές: κ.κ.Πετρέσκου Θ. μαθηματικός (ΠΕ03) και Κεκροπούλου Μ. φιλόλογος (ΠΕ02).


Κύκλος Ομιλιών - Συναντήσεων για τον Ελληνικό Λόγο
30/3/2014
logosMarch 29th, 2014
29/3/2014
Η τρίτη συνάντηση εργασίας του προγράμματος omenius The Memory Room of Our Identity: Our Museums

27/3/2014
Κατά το διάστημα 23-29 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Sliven της Βουλγαρίας η τρίτη συνάντηση εργασίας του προγράμματος Comenius The Memory Room of Our Identity: Our Museums, με θέμα τα Υπαίθρια Μουσεία. Την ελληνική αποστολή αποτελούν τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας Ελένη Ιωαννίδου, βιολόγος και Διονυσία Τζακώστα, Αγγλικής Γλώσσας, καθώς και οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Κατερίνα Παπαγεωργάκη και Γιώργος Μαυρογιώργης. Η ομάδα θα παρουσιάσει το Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου τον Δεκέμβριο του 2013 από μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.
Για τις μέχρι τώρα δράσεις μας στο πλαίσιο του προγράμματος
βλ. http://memoroom.blogspot.gr/

S-[cool]-life Η σχολική ζωή είναι μόνο μάθημα και μελέτη;
27/3/2014
scool life1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποιήματος και Διηγήματος «Δημήτρης Λόης»
20/3/2014
loisdiagonismos


 


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΙΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

17/3/2014
omilosaristlogos


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
12/3/2014
Οι μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, της Α΄ τάξης Λυκείου του τμήματος των γαλλικών, διακρίθηκαν στο διαγωνισμό της Γαλλοφωνίας 2014 με τη δημιουργία βίντεο, διάρκειας 5' λεπτών, το θέμα του οποίου ήταν "ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ..."
Οι μαθητές μας θα βραβευτούν το Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014 και ώρα 12.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Υπεύθυνη καθηγήτρια Ευ. Κουτσουδάκη
ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ


 

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΗ
13/2/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
12/2/2014
Το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά το σχολικό έτος 2013-14 εφαρμόζει την καινοτόμο εκπαιδευτική πρακτική CLIL στις γυμνασιακές τάξεις. Συγκεκριμένα προσεγγίζει διαθεματικά :
α. το μάθημα της αρχαίας ελληνικής και της γαλλικής γλώσσας (κατανόηση, ετυμολογία, παραγωγή)
β. το μάθημα της γαλλικής γλώσσας και της ιστορίας
Οι καθηγητές που εμπλέκονται είναι οι Ανδριώτης Ν., [Ιστορία] Κεκροπούλου Μ., [Αρχαία Ελληνικά], Παυλοπούλου Α.[Ιστορία] Κουτσουδάκη Ε., [Γαλλική γλώσσα]
Μέσα από την καινότόμο διαθεματική πρακτική τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη γλώσσα, τον πολιτισμό, τις τέχνες και εφαρμόζουν την αλληλοδιδακτική μέθοδο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS
11/2/2014
THE MEMORY ROOM OF OUR IDENTITY: OUR MUSEUMS
2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
SLOVENI GRADEC, ΣΛΟΒΕΝΙΑ (10-16 /2/2014)
Κατά το διάστημα 10-16/2/2014 θα πραγματοποιηθεί στο Sloveni Gradec της Σλοβενίας η 2η συνάντηση εργασίας του Προγράμματος Comenius, το οποίο υλοποιείται από το σχολείο μας και άλλα επτά ευρωπαϊκά σχολεία έως τον Μάιο του 2015. Θέμα της συνάντησης είναι τα Βιομηχανικά Μουσεία, με έμφαση στις περιπτώσεις βιομηχανικών εγκαταστάσεων που συντηρήθηκαν και σήμερα λειτουργούν είτε ως Μουσεία είτε ως χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.
Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος οι μαθητές της Β΄Λυκείου Ιωάννα Φώτη και Κωνσταντίνος Χαρέμης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Αθήνας, στο Γκάζι. Συνοδοί καθηγητές είναι η Δ/ντρια του σχολείου και νόμιμη εκπρόσωπος για το Comenius, κα Ελένη Δανίλη και ο καθηγητής Νίκος Ανδριώτης, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του Προγράμματος


 
1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIUS
30/10/2013
VILLAFRANCA DE LOS BARROS ΙΣΠΑΝΙΑ
3-10 Nοεμβρίου 2013

Στη Villafranca de los Barros, στην Εστρεμαδούρα της Ισπανίας, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των παιδαγωγικών ομάδων του προγράμματος COMENIUS–The Memory Room of Our Identity: Our Museums (3-10 Νοεμβρίου 2013). Την ελληνική αποστολή αποτελούν η Δ/ντρια του Π.Π.Σ.Π.Α., κα Ελένη Δανίλη, νόμιμη εκπρόσωπος του Προγράμματος, η φιλόλογος Κατερίνα Κυριακού και οι μαθήτριες Χλόη Παρέ-Αναστασιάδου (Γ΄Λυκείου) και Βικτωριάννα Νικολίτση (Β΄Λυκείου).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήριο γνωριμίας των μαθητικών ομάδων, συναντήσεις εργασίας μαθητών και καθηγητών και εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Villafranca de los Barros, στη Σεβίλλη και στη Merida. Στις συναντήσεις εργασίας οι μαθήτριες του σχολείου μας θα παρουσιάσουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, το σχολείο μας και την Αθήνα, ενώ θα συμμετάσχουν και σε συζήτηση για τα Ιστορικά Μουσεία, που αποτελούν και το ειδικότερο θέμα της συνάντησης. Οι παρουσιάσεις είναι αποτέλεσμα της εργασίας όλων των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.


ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Π.Π.Σ.Π.Α. ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

6/10/2013
Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013, ο κ. Kων/νος Ευθυμίου, ομ. καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο St. John’s University και απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσίασε στην Ακαδημία Αθηνών το έργο του Hellenic Link, Inc., ενός φορέα που λειτουργεί συμβουλευτικά για την ελληνική εκπαίδευση στις ΗΠΑ. Ένα μεγάλο βήμα προς την ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού απετέλεσε η απόφαση της Αμερικανικής Πολιτείας να συμπεριληφθεί η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως γλώσσα επιλογής όλων των αμερικανοπαίδων και όχι μόνον ως μάθημα στα ελληνικά σχολεία της Αμερικής.
Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί του Προτύπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πετρέσκου Θεόδωρος, PhD Μαθηματικών, και Κεκροπούλου Μαρία, PhD Ιστορίας, οι οποίοι και παρουσίασαν την επικείμενη συνεργασία τους με Λύκεια της Ν. Υόρκης. Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση, κατά την οποία μαθητές του Σχολείου μας και των δύο αντίστοιχων της Ν. Υόρκης, μέσω τηλεδιάσκεψης θα διερευνήσουν διεπιστημονικά θεματικές που απασχόλησαν την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα μέχρι και τους νεώτερους χρόνους και θα εκπονήσουν κατά σχολείο ή και από κοινού εργασίες. Η συμβολή του Ηellenic Link, Inc. ήταν σημαντική για τη συνεργασία αυτή και ως τέτοια προεβλήθη στη συγκεκριμένη συνάντηση. Η δράση αυτή υλοποιείται από το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών εδώ και δύο χρόνια με τον τίτλο «Μαθηματικά και Πολιτισμός» στο πλαίσιο των Ερευνητικών Εργασιών με διαφορετικές θεματικές κάθε φορά και μάλιστα παρουσιάστηκε μέρος της στην 5η Μαθηματική Συνάντηση της Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.


ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS
17/9/2013
The Memory Room of our Identity: Our Museums

Το Π.Π.Σ.Π.Α. συμμετέχει με άλλα επτά ευρωπαϊκά σχολεία σε πρόγραμμα COMENIUS διετούς διάρκειας (2013-2015) με θέμα The Memory Room of our Identity: Our Museums. Στόχος μας είναι η ανάδειξη του ρόλου του Μουσείου στην καθημερινή ζωή της Κοινότητας και στη διαμόρφωση πολιτισμικής ταυτότητας. Άλλες χώρες που συμμετέχουν είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Τουρκία, η Σλοβενία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Κάθε σχολείο από τα οκτώ της σύμπραξης θα ασχοληθεί με μία κατηγορία μουσείων (Ιστορικά, Λαογραφικά, Μουσεία των Πόλεων κτλ.). Το Π.Π.Σ.Π.Α ανέλαβε τα μουσεία θρησκευτικής τέχνης, λατρευτικής παράδοσης και πολιτισμού και ήδη έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, καθώς και του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, ενώ αναμένεται η απάντηση του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης [Μουσείο Μπενάκη].

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Γ ́Γυμνασίου και του Λυκείου (τάξεις Α ́-Γ ́) και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου εκτός ωρών διδασκαλίας, συχνά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και των σχολικών διακοπών. Απαραίτητη είναι η καλή γνώση της γλώσσας εργασίας του προγράμματος (αγγλικά) και η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες. Τέλος, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η επιθυμία των μαθητών να μοιραστούν τις ιδέες τους και να δουλέψουν ομαδικά.

Συντονίστρια του προγράμματος: Κατερίνα Κυριακού.
Παιδαγωγική ομάδα: Ιωάννα Ηλιοπούλου, Παναγιώτα Παπαευαγγέλου, Διονυσία Τζακώστα και Νίκος Ανδριώτης.


ypaideias21
depps
schgrp

 

 
paideias26916c
digitalsch
fotodentrolin
paneladikon
trapezathemok1
hycustom
eoppep